Gaisras karštųjų versmių kurorte „Sun Island“ esančiame keturių aukštų viešbutyje „Beilong“ kilo 4 val. 36 min. vietos (penktadienį 23 val. 36 min. Lietuvos) laiku ir buvo užgesintas 7 val. 50 min. (2 val. 50 min.) 105 ugniagesių pastangomis, pasiuntus 30 priešgaisrinių mašinų, nurodė valstybinė televizija.

Ugniagesiai nelaimės vietoje rado 16 žuvusiųjų, dar trys žmonės mirė ligoninėje, sakoma Harbino administracijos ir Heilongdziango provincijos priešgaisrinio departamento pranešimuose socialiniuose tinkluose. Dar 18 žmonių buvo sužeisti, iš viso 70 evakuota.

Nelaimės priežastys tiriamos, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

Apie 5 mln. gyventojų turintis Harbinas yra antras didžiausias miestas Kinijos šiaurės rytuose po Šenjango. Jis yra žinomas dėl rusiškos architektūros savo centre, taip pat dėl kiekvieną žiemą rengiamo didelio ledo skulptūrų festivalio.

Valdančioji Komunistų partija stengėsi pagerinti priešgaisrinę saugą po virtinės pražūtingų gaisrų Kinijos viešbučiuose, prekybos centruose ir daugiabučiuose.

Lapkritį viename Pekino daugiabutyje, kaip manoma, nuo elektros instaliacijos gedimo kilęs gaisras pareikalavo 19 gyvybių.

2010 metais gaisras viename Šanchajaus daugiabutyje pražudė mažiausiai 58 žmones. Pareigūnai sakė, kad liepsnos įsiplieskė atliekant suvirinimo darbus.