„Padėtis dar nenurimo," – naujienų agentūrai DPA sakė Brandenburgo žemės vidaus reikalų ministerijos atstovas spaudai.

Ugniagesiams kovoti su siautėjančia stichija iš oro padėjo sraigtasparniai, liejantys vandenį.

Ketvirtadienio vakarą dėl gaisro pavojaus iš trijų kaimų, esančių už 50 kilometrų į pietvakarius nuo sostinės, evakavosi apie 600 žmonių.

Prie Potsdamo miesto išdegė daugiau nei 400 hektarų miško, o degėsių tvaikas pasiekė Berlyną.

Vieno iš kaimų gyventojams penktadienį vakarą buvo leista sugrįžti į namus, tačiau kitų dviejų kaimų gyventojai to negalėjo padaryti iki šeštadienio. Tiesa, jiems buvo leista trumpam sugrįžti ir pamaitinti savo gyvulius.

„Mūsų pagrindinis tikslas išlieka apsaugoti nuo liepsnų evakuotas vietoves," – naujienų agentūrai DPA sakė vietos valdžios pareigūnas Christianas Steinas.

„Mums kol kas nepavyko atitraukti gaisro, bet nė vienas pastatas nenukentėjo," – pridūrė jis.

Apie 440 ugniagesių savaitgalį toliau malšina gaisrą. Lietaus neprognozuojama ir baiminamasi, kad pučiant stipriam vėjui liepsnos vėl gali išplisti.

Kaip visuomeniniam transliuotojui RBB sakė regiono reagavimo į ekstremalias situacijas koordinatorius Michaelis Knape, kovą su stichija apsunkino nuo Antrojo pasaulinio karo laikų tose vietovėse užsilikęs didelis kiekis šaudmenų.

Koordinatorius pavadino padėtį „dramatišką“. Anot jo, po žeme slypintys sprogmenys jau sukėlė nedidelių sprogimų.

Dėl užsitęsusios sausros ir karščio kaimiškose Europos vietovėse išlieka didelis gaisrų pavojus. Nuo gaisrų šią vasarą smarkiai nukentėjo Graikija ir Švedija.

Liepsnoms priartėjus mažiau nei 100 metrų atstumu iki vieno iš Vokietijos kaimų, gyventojams buvo nurodyta evakuojantis pasiimti tik vaistus, dokumentus ir kitus būtiniausius daiktus.

Pagalbos tarnybų darbuotojai sulaikė šimtų berlyniečių, sunerimusių dėl degėsiu kvapo, skambučių.

„Poveikis dabar jaučiamas visoje miesto teritorijoje. Priežastis – didelis gaisras Brandenburge," – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Berlyno ugniagesių brigada.