Kalė merija pareiškė, kad buvo priversta atšaukti rugsėjo 8-ąją turėjusį įvykti renginį, siekdama „užtikrinti viešąjį saugumą“ ir apsaugoti organizatorius bei svečius nuo galimo pykčio protrūkio.

Mero atstovų teigimu, valdžios institucijos buvo informuotos apie veiksmus, „kuriais siekiama sukelti neramumų ir pažeisti viešąją tvarką“. Anot jų, šis sprendimas nesusijęs su renginio tema.

Šventės organizatoriai savo „Facebook“ paskyroje teigia, kad meras priėmė tokį sprendimą, nes „medžiotojai ir ūkininkai suvienijo jėgas ir labai aiškiai leido suprasti, kas atsitiktų, jei šis renginys įvyktų“.

Prancūzijoje, kurios restoranų valgiaraščiuose kadaise būdavo sunku rasti nemėsiškų patiekalų, populiarėja veganizmas ir vegetarizmas, o gyvūnų teisių judėjimas tampa vis labiau matomas žiniasklaidoje.

Birželį prancūzų mėsininkai kreipėsi į šalies vidaus reikalų ministrą, prašydami apsaugoti juos nuo veganizmo propaguotojų, „norinčių didžiulei daugumai žmonių įpiršti savo gyvenimo būdą“, išpuolių ir bauginimų.

Balandį vandalai kraują primenančiu raudonu skysčiu apipylė kelias mėsines šiauriniame Aukštutinės Prancūzijos regione, kuriam priklauso Kalė, o mėsininkų konfederacija CFBCT pranešė, kad tokių išpuolių būta ir pietiniame Oksitanijos regione.

Kovą vienai veganei sūrio gamintojai buvo iškelta baudžiamoji byla dėl „Facebook“ komentaro apie per teroro išpuolį nužudytą parduotuvės mėsininką.

„Jus šokiruoja, kad teroristas nužudo žudiką, – rašė ši gyvūnų teisių aktyvistė, žiniasklaidoje įvardijama kaip Myriam. – Manęs – ne. Nejaučiu jam jokios užuojautos; tai yra teisingumas.“

Mažėjant mėsos pardavimams, ūkininkų organizacijos pastarosiomis savaitėmis sėkmingai daro spaudimą prezidento Emmanuelio Macrono vyriausybei, kad ši užkirstų kelią „antimėsiškoms“ priemonėms.

Parlamente buvo atsisakyta pasiūlymo reikalauti, kad mokyklose bent kartą per savaitę būtų patiekiamas veganiškas maistas. Maisto gamintojai taip pat siekia, kad įstatymų leidėjai uždraustų vadinti nemėsiškus produktus „kepsniais“, „filė“, „kumpiais“ ar „dešromis“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)