Uraganas Lane, praeitą naktį susilpnėjęs iki 4-osios kategorijos audros, neša 250 km per valandą vėjus ir, kaip prognozuojama, turėtų iki ketvirtadienio vėlaus vakaro pasiekto Havajo (Didžiąją) salą.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas paragino gyventojus pasiruošti audrai, atnešiančiai smarkių liūčių ir vėjų, taip pat galinčią sukelti pavojingų vandenyno potvynių.

„Visi, esantys #HurricaneLane kelyje, pasiruoškite, laikytis valstijos ir vietos pareigūnų nurodymų, taip pat stebėti @NWSHonolulu (Nacionalinės orų tarnybos, NWS) atnaujinamą informaciją. Būkite saugūs!“ – jis rašė savo „Twitter“ žinutėje.

Nacionalinė orų tarnyba sakė, kad uragano pavojus buvo paskelbtas Maujo ir Havajo apygardose. Žmonės taip pat perspėjami būti budrūs Kauajo ir Oahu salose.

„Nuo ketvirtadienio iki šeštadienio Lane centras slinks pavojingai arti Havajų salų“, – sakoma NWS pranešime.

Tarnyba pridūrė, kad per tolesnes dvi paras audra susilpnės, bet išliks pavojingu uraganu, artėdama prie Havajų salų.

„Numatoma, kad Lane atneš į Havajų salas nuo 250 iki 380 mm bendro lietaus kiekio, o atskirais atvejai šis kiekis gali būti didesnis kaip 508 mm“, – paskebė NWS.

Kad ir kokia būtų uragano judėjimo trajektorija, meteorologai perspėja, kad valstija turėtų būti pasiruošusi susidurti su žmonių gyvybei pavojingomis sąlygomis.