Žaliųjų partijai parlamente atstovaujanti J. A. Genter sekmadienį nusprendė kilometro atstumą nuo savo namų iki Oklando miesto ligoninės įveikti dviračiu.

„Mes su partneriu nusprendėme važiuoti dviračiu, nes mašinoje neužteko vietos palaikymo komandai... Be to, man tai sukūrė geriausią nuotaiką!“ – parašė ministrė savo paskyroje socialiniame tinkle ir paskelbė nuotrauką, kurioje ji įamžinta minanti dviračio pedalus.

J. A. Genter, kurios nėštumas užsitęsė 42 savaites, taip pat pranešė, kad vyksta į ligoninę skatinti gimdymo.

Ji yra ne tik moterų reikalų ministrė, bet ir transporto viceministrė, pasisakanti už gamtos išteklius tausojančias transporto priemones.

Julie Anne Genter

Jos kolegos iš Žaliųjų partijos socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad ministrės kelionė dviračiu į gimdyklą yra geriausiai jos siekius iliustruojantis dalykas.

Pirmadienio popietę partijos atstovė informavo, kad kol kas kūdikis dar negimė.

Vos prieš kelias savaites į darbą po gimdymo grįžo birželį pirmagimės Nive susilaukusi Naujosios Zelandijos ministrė pirmininkė Jacinda Ardern.

Pernai premjere išrinkta J. Ardern tapo antroji pasaulyje valstybės lyderė, susilaukusi vaikelio per savo kadenciją. Pirmoji buvo Pakistano premjerė Benazir Bhutto, gimdžiusi 1990 metais.