Ši žinia tapo smūgiu moterų artimiesiems, tvirtinantiems, kad jos pateko į pinkles ir buvo apgaule įtikintos užpulti Kim Jong Namą.

Indonezietė Siti Aisyah ir vietnamietė Doan Thi Huong kaltinamos tuo, kad pernai vasarį nužudė Kim Jong Namą patrynusios jo veidą nervus paralyžiuojančia medžiaga VX išmirkyta audeklo skiaute.

Kim Jong Namas, anksčiau laikytas galimu savo tėvo Kim Jong Ilo įpėdiniu ir dabartinio lyderio Kim Jong Uno varžovu, buvo apnuodytas, kai laukė skrydžio į Makau Kvala Lumpūro tarptautiniame oro uoste. Po kelių valandų jis mirė.

Išklausęs prokurorų argumentus, teisėjas Azmi Ariffinas pareiškė, jog esama pakankamai įrodymų kaltinimui žmogžudyste paremti.

„Atsižvelgdamas į tai raginu jas pasirengti savo gynybai dėl atitinkamų kaltinimų“, – nurodė teisėjas savo nutartyje, paskelbtoje šalia Kvala Lumpūro esančio Šah Alamo teisme.

Moterys atrodė labai sukrėstos ir nesulaikė ašarų išgirdusios šią nutartį.

Jei teisėjas būtų nusprendęs, kad nepakanka įrodymų kaltinimui paremti, jis būtų galėjęs išteisinti moteris.

Jei bus pripažintos kaltomis, S. Aisyah ir Doan Thi Huong grės mirties bausmė pakariant.

Moterys tvirtina tapusios įmantraus Šiaurės Korėjos agentų sąmokslo aukomis. Anot kaltinamųjų, jos buvo įtikintos, kad dalyvauja vieno realybės televizijos šou pokšte, kai įtrynė Kim Jong Namui į veidą itin toksiško chemikalo, priskiriamo prie masinio naikinimo ginklų.

Tuo tarpu prokurorai teigia, kad šios moterys yra puikiai apmokytos žudikės, tiksliai žinojusios, ką daro.

Pasak moterų advokatų, jos paprasčiausiai tapo atpirkimo ožiais, pareigūnams nesugebant sučiupti tikrųjų žudikų iš Šiaurės Korėjos ir desperatiškai siekiant bet kokio nuosprendžio šioje nužudymo byloje.

Anot advokatų, prokurorams nepavyko įrodyti, kad moterys ketino nužudyti Kim Jong Namą, dešimtmetį gyvenusį tremtyje, nes buvo užsitraukęs Šiaurės Korėjos valdančiosios šeimos nemalonę.