Policijos atstovas Hansas Lippensas antradienį, remdamasis preliminaria informacija, sakė, kad praeitą naktį buvo padegta apie 80 automobilių – daugiausiai šalies antrajame pagal dydį Geteborgo mieste ir netoliese esančiame pramonės mieste Trolhetane.

Gaisrų taip pat užfiksuota trečiajame didžiausiame Malmės mieste, bet jame vandalų siautėjimo mastas buvo mažesnis.

Į šiaurės rytus nuo Trolhetano sudeginti mažiausiai šeši automobiliai, o riaušininkai apmėtė policijos pareigūnus akmenimis ir užblokavo gatves.

Pasak H. Lippenso, šie gaisrai įsiplieskė per trumpą laikotarpį, todėl „negalime atmesti galimybės, kad tarp šių gaisrų yra ryšys“.

Švedijos dienraščio „Aftonbladet“ paskelbtose nuotraukose matyti juodai apsirengę vyrai, padeginėjantys mašinas stovėjimo aikštelėje prie vieno Geteborgo priemiesčio.

Švedijos naujienų agentūrai TT įvykių liudininkai sakė matę sprunkančius „kaukėtus jaunuolius“.

Dėl šių incidentų niekas nebuvo suimtas.

Švedijos premjeras Stefanas Lofvenas piktai pasmerkė vandalus.

„Ką, po galais, jūs darot?“ – klausė jis.

Interviu Švedijos radijui premjeras sakė esąs „smarkiai supykęs“ ir pridūrė, kad „visuomenė privalo reaguoti griežčiau.“ Pasak S. Lofveno, šie padegimai atrodo „itin organizuoti“.

Pranešimų apie sužeistus žmones nebuvo, bet dėl šių gaisrų turėjo reaguoti policija ir gelbėjimo tarnybos, o gyventojai buvo įbauginti.

„Jūs niokojat gyvenamuosius rajonus ir darot žalą savo kaimynams“, – kreipdamasis į vandalus sakė S. Lofvenas.