Gynybos ministerijos atstovas Kabule sakė, kad per sekmadienį prasidėjusį puolimą žuvo 17 karių, o dar mažiausiai 19 buvo sužeisti.

Atakuotoje Čenajos bazėje Gormačo rajone neramioje Fariabo provincijoje buvo 100 karių, sakė kariuomenės šiaurės Afganistane atstovas Mohammadas Hanifas Rezaee.

„Tragedija, kad bazė atiteko priešui. Dalis karių buvo nukauti, kai kurie pateko į nelaisvę, o dalis pabėgo į šalimais esančias kalvas“, – naujienų agentūrai AFP sakė M. H. Rezaee.

Provincijos tarybos vadovas Mohammadas Tahiras Rahmani savo ruožtu teigė, kad bazėje buvo apie 140 afganų karių ir kad 43 iš jų buvo nukauti arba sužeisti.

Įstatymų leidėjas pridūrė, kad bazės įgulai nebuvo atsiųsta jokių pastiprinimų ir kad kariai pristigo šaudmenų, maisto ir vandens.

Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas paskelbė, kad atsakomybę už ataką Fariabe prisiima jo judėjimas. Jis teigė, kad 57 afganų kariai pasidavė talibams, o dar 17 buvo paimti į nelaisvę vykstant kautynėms. Atstovas tvirtino, kad į kovotojų rankas pateko aštuoni kariniai visureigiai „Humvee“.