Kūnai ištraukti praėjus kelioms valandoms po to, kai kovotojai ėmė šaudyti ir detonavo sprogmenis. Sprogimas nusinešė keturių saugumo pareigūnų gyvybes jiems mėginant šturmuoti pastatą.

Šis susirėmimas įvyko šeštadienį ir buvo vienas daugiausiai gyvybių nusinešęs pastarųjų metų susirėmimų tarp kovotojų ir saugumo pajėgų. Jis sukėlė nuogąstavimų dėl vietos ir užsienio kovotojų mėginimų rengti išpuolių ir destabilizuoti provakarietišką karalystę.

Jordanija suvaidino svarbų vaidmenį tarptautinėje karinėje koalicijoje, kuri padėjo kovoti su ekstremistiniu džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“.

Pastaroji įvykių grandinė Jordanijoje prasidėjo penktadienį, kai užpuolikai detonavo namudinę bombą, padėtą po muzikos festivalį saugojusiu policijos automobiliu daugiausia krikščionių gyvenamame Fuheiso mieste, esančiame į vakarus nuo sostinės Amano.

Per išpuolį, kurį Jordanijos premjeras pavadino teroristiniu aktu, žuvo vienas policijos pareigūnas. Jordanijos valdžia nenurodė, kas paskatino Fuheiso užpuolikus. Atsakomybės už išpuolį niekas neprisiėmė.

Saugumo pajėgos vėliau vijosi įtariamuosius, kurie užsibarikadavo daugiaaukščiame pastate netoli Fuheiso esančiame Salto mieste. Saugumo pajėgos vėlų šeštadienio vakarą mėgino šturmuoti pastatą. Tuomet viduje buvę įtariamieji ėmė šaudyti ir detonavo galingus sprogmenis, sakė pareigūnai. Per sprogimą sugriuvo vienas pastato sparnas.

Vėlų šeštadienio vakarą pirminiame pranešime vyriausybės atstovė Jumana Ghuneimat sakė, kad žuvo trys saugumo pajėgų nariai. Sekmadienį ji pranešė, kad žuvo dar vienas pareigūnas ir kad iš po griuvėsių buvo ištraukti trijų įtariamųjų kūnai. Penki įtariamieji buvo sulaikyti.

Su Jordanijos kariuomene siejamas naujienų portalas „Hala Akhbar“ skelbia, kad įtariamieji yra jordaniečiai, kurie planavo išpuolius prieš saugumo infrastruktūrą ir kitus strategiškai jautrius taikinius.

Jordanija yra laikoma svarbia saugumo sąjungininke, ypač Jungtinių Valstijų ir Izraelio.