Apie šveicarų gamybos vienmotorio lėktuvo „Pilatus PC-6 Porter“ dingimą buvo pranešta šeštadienį. Orlaivio skrydis atokioje Papua provincijoje turėjo trukti 45 minutes. Vietos kariuomenės vadas sekmadienį nurodė, kad lėktuvas sudužo netoli Oksibilio oro uosto.

Pulkininkas Jonathanas Binsaras Sianiparas sakė, kad vienintelis asmuo, likęs gyvas per tą nelaimę, yra berniukas Jumaidi. Jis gydomas Oksibilio ligoninėje. Kariuomenės pranešime sakoma, kad jis yra sąmoningas, tačiau daugiau informacijos nepateikiama.

Su lėktuvu, kuriuo skrido du pilotai ir septyni keleiviai, ryšys buvo prarastas prieš pat jam turint nusileisti Oksibilyje šeštadienio popietę, nurodė vietos policijos viršininkas pulkininkas leitenantas Michael'as Mumbunanas.

Orlaivio katastrofos priežastis kol kas nėra aiški.

Lėktuvai yra vienintelis praktiškas būdas pasiekti daugumą vietovių kalnuotose ir tankiomis džiunglėmis apaugusiose rytinėse Papua ir Vakarų Papua provincijose.

Indoneziją, didžiausią pasaulio salų valstybę, turinčią daugiau kaip 260 mln. gyventojų, dažnai sukrečia žemės, jūros ir oro transporto tragedijos dėl perpildomų keltų, senstančios infrastruktūros ir prastai prižiūrimų saugumo standartų.