Hibridinis karas Donbase nesibaigs tol, kol nepasikeis Ukrainos valdžia. Taip interviu leidiniui „Kommersant“ pareiškė S. Ivanovas, specialusis Rusijos prezidento atstovas ekologijos, aplinkosaugos ir transporto klausimais, vienas artimiausių V. Putino bendražygių.

Anksčiau jis buvo Rusijos saugumo tarybos sekretorius, Rusijos gynybos ministerijos vadovas ir viceprezidentas.

Atsakydamas į klausimą, kada gali baigtis karas Ukrainos Rytuose, S. Ivanovas sakė: „Kol Kijeve bus dabartinė valdžia, tokių perspektyvų nėra“.

Kaip ir visi Kremliuje, jis tvirtina, kad neva „Ukrainoje įvyko Vakarams palankus vyriausybės perversmas“.

Rusijos kariai buvo Krymo teritorijoje, savo kvotos, nustatytos Rusijos ir Ukrainos susitarimu, 25 tūkstančių karių Krymo teritorijoje, mes niekuomet nepažeidėme, galiu jums tą patvirtinti. Netgi sustiprinus mūsų karių grupuotę, 25 tūkstančių karių limitas sąmoningai nė karto nebuvo peržengtas, kad mūsų tuo nekaltintų“, – sakė S. Ivanovas.

Jis taip pat pabrėžė, kad Rusija „nevykdo agresyvios politikos“, o kalbas apie Rusijos planus užpulti Baltijos šalis pavadino „nesąmone“: „Aš suprantu, kam tokios kalbos reikalingos, aš puikiausiai suprantu: jei Baltijos šalys nešauks, kad jas jau šiandien arba ryt užims klastingoji Rusija, joms neduos pinigų“.

S. Ivanovo teigimu, Rusija „visada priešinsis tiesioginėms karinėms grėsmėms“.

Lenkija, Rumunija, priešraketinės gynybos sistemų priartėjimas prie mūsų sienų, suprantama, yra tiesioginė karinė grėsmė“, – tikino S. Ivanovas.

Liepos 27-ąją V. Putinas pareiškė, kad jo idėjai Donbase surengti referendumą reikia „papildomo ištyrimo ir išvystymo“.