Savanoriai ir gelbėtojai statydino vis daugiau laikinųjų prieglaudų, kad dešimtys tūkstančių be namų Lomboko mieste likusių žmonių turėtų pastogę po sekmadienį supurčiusio 7 balų stiprumo žemės drebėjimo. Vanduo, maistas ir medicininiai reikmenys buvo dalijami iš sunkvežimių.

Kariuomenė nurodė, kad ankstyvą trečiadienį iš šalies sostinės Džakartos išskrido penki lėktuvai, gabenantys maistą, vaistus, antklodes, lauko palapines ir vandens rezervuarus.

Trečiadienio rytą Bangsalio rajone salos šiaurėje iš mečetės griuvėsių buvo ištrauktas vienos moters kūnas.

Nacionalinės nepaprastųjų situacijų valdymo agentūros atstovas spaudai Sutopo Purwo Nugroho sakė, kad žuvusiųjų skaičius išaugo iki 131. Anksčiau buvo skelbiama apie 105 aukas.

Jis spaudos konferencijoje sakė, kad pranešama ir apie daugiau žuvusiųjų, tačiau tie pranešimai turi būti patikrinti. Numatoma, jog žuvusiųjų skaičius didės.

Beveik 2 500 žmonių buvo hospitalizuoti dėl sunkių sužalojimų, o daugiau kaip 156 tūkst. žmonių buvo priversti palikti savo namus, drebėjimui suniokojus gausybę pastatų.

Valdžios institucijos teigė, kad visi turistai, kurie norėjo būti evakuoti iš trijų atokių kurortinių salų dėl elektros energijos tiekimo nutraukimo ir žalos viešbučiams, paliko tas vietoves. Pasirinkusiųjų išvykti viso buvo apie 5 000.