Atskirus nuosprendžius 58-erių Lahcenui Gueboudjui ir moteriai, pristatytai tik kaip Nadia, paskelbė Bagdado centrinis baudžiamasis teismas, pranešė vienas naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Nuteistos moteriškės motina yra Vokietijos pilietė, kuri sausį buvo nuteista mirti už priklausymą IS, bet balandį šis verdiktas buvo pakeistas 20 metų įkalinimo bausme.

Motina ir dukra buvo areštuotos 2017 metų sausį Mosule – buvusioje džihadistų de facto sostinėje Irake. Šalies vyriausybė pernai gruodį paskelbė pergalę prieš judėjimą IS.

Nadia, teisme pasirodžiusi vilkėdama abają, posėdžio metu sakė, jog į Iraką atvyko iš Sirijos – „kad pabėgtų nuo IS žmonių“. Ji kalbėjo vokiškai, įterpdama vieną kitą arabišką žodį.

Pasak Nadios, į Siriją jį atvyko iš Turkijos kartu su savo motina, dukra Yamana ir protiškai neįgalia seserimi, vėliau žuvusia per bombardavimą.

Nadios advokatas pabrėžė, kad tuo metu ji dar buvo nepilnametė, o jos santuoka su džihadistu iš IS „nebuvo suaugusio asmens visiškai sąmoningai priimtas sprendimas“.

Tuo tarpu teisiamas prancūzas atsisakė savo ankstesnių parodymų, duotų apklausų metu.

„Pasirašiau prisipažinimus arabų kalba nesuprasdamas, kas ten buvo parašyta“, – sakė rudą kalinio uniforma vilkėjęs L. Gueboudjas.

„Niekada nebūčiau palikęs Prancūzijos, jei į Siriją nebūtų išvykęs mano vyriausias sūnus 25 metų Nabilas“, – prancūziškai sakė L. Gueboudjas.

„Norėjau įtikinti jį grįžti su mumis į Prancūziją“, – pridūrė jis.

Prancūzijos pilietis su žmona ir vaikais nuvyko į Turkiją, iš ten nukeliavo į Siriją, o vėliau buvo sulaikytas Irake.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)