Liepos 10-ąją įvykusio „EuroMillions“ žaidimo metu paaiškėjo, kad kažkas laimėjo 57 975 367 svarų sterlingų didijį prizą, tačiau laimėtojai net patys nežinojo, kad jiems taip pasisekė – maža to, laimingasis bilietas buvo perplėštas pusiau ir išmestas.

Vis dėlto pensininkų porai, gyvenančiai už 30 mylių į Pietus nuo Aberdeeno esančiame Laurencekirko miestelyje, pavyko atsiimti įspūdingą prizą, ketvirtadienį pranešė BBC.

Teigiama, kad po žaidimo 67 metų Fredas Higginsas bilietus tikrino terminale vietinėje parduotuvėje, o nuskenavus laimingajį bilietą kasininkas pasakė, kad jis nieko nelaimėjo, perplėšė bilietą pusiau ir išmetė į šiukšlinę.

Tik tuomet terminalo ekrane užsižiebė užrašas, skelbiantis, kad bilieto savininkas privalo susisiekti su loterijos organizatoriumi. Kasininkas tučtuojau ištraukė iš šiukšliadėžės abi bilieto dalis ir grąžino pensininkui.

Šis grįžo namo ir bilietą patikrino loterijos organizatoriaus interneto svetainėje.

„Nors bilietas buvo perplėštas, skaičiai aiškiai matėsi. Kruopščiai patikrinau ir supratau, kad laimėjome didįjį prizą.

Žmona tuo metu snaudė, pažadinau ją ir pasakiau, kas atsitiko. Paprašiau, kad ir ji patikrintų skaičius – norėjau įsitikinti.

Jie sutapo. Žmona perskaitė, kad bilietas vertas 5,7 mln. svarų sterlingų. Ne iš karto supratome, kad laimėjimo suma dešimt kartų didesnė.

Tuo momentu jaučiausi visiškai ramus. Paskambinau loterijos organizatoriui ir pasakiau, kas ką tik atsitiko“, – neįtikėtiną istoriją pasakojo F. Higginsas.

Po kruopštaus patikrinimo loterijos organizatorius galiausiai patvirtino, kad laimėjimas bus išmokėtas nepaisant to, kad laimingas bilietas buvo suplėšytas.

Išgirdę patvirtinimą pensininkai mielai dalijosi įspūdžiais ir planais su spauda.

Fredas ir dešimčia metų jaunesnė žmona Lesley, santuokoje gyvenantys jau 35 metus, tikino, kad turi svajonę gyventi užsienyje.

„Susikūrėme išties patogų gyvenimą ir iki laimėjimo, tačiau turime tokią svajonę – gyventi Viduržemio jūroje esančioje Gozo saloje prie Maltos. Dabar dar svarstome galimybę įsikurti kur nors Prancūzijoje, o gal pirkti namą Barbadose“, – kalbėjo F. Higginsas.

Pora turi ir kitų svajonių, kurias įgyvendinti bus žymiai lengviau. F. Higginsas, iki pensijos dirbęs vadybininku automobilių gamintojo „Audi“ centre, visų pirma įsigys naujutėlaitį šios markės kabrioletą.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.