BBC rusų tarnybai A. Venediktovas paaiškino, jog taip pasielgė dėl susiklosčiusios žeminančios situacijos – paaiškėjo, kad jis, kaip radijo stoties vyriausiasis redaktorius, apie „Echo“ finansavimą žinojo mažiau už šalies prezidentą Vladimirą Putiną.

„Išėjau iš „Echo Moskvy“. Minoritariniams akcininkams ten dabar atstovaus mano pavaduotoja Jekaterina Godlina“, – informavo A. Venediktovas.

Birželio 7 d. vykusioje tiesioginėje klausimų konferencijoje „Tiesioginė linija“ V. Putino klausė, kada valstybinė įmonė nustos finansuoti radiją „Echo Moskvy“? Rusijos prezidentas tada pripažino, kad „Gazprom“ iš tiesų finansuoja radijo stotį.

V. Putinas pabrėžė, kad „Gazprom“ nesikiša į „Echo“ redakcijos reikalus. „Tiesa, sutinku – labai daugeliui dalykų, kurie ten propaguojami, reikia labai kruopštaus filtravimo“, – tada pridūrė V. Putinas.

A. Venediktovas atsakė, kad filtravimas negalimas, ir pridūrė, kad jis, kaip vyriausiasis redaktorius ir akcininkas, nebuvo informuotas apie finansavimą iš „Gazprom“.

„Tiesioginėje linijoje“ prezidentas pasakė viena, aš pasakiau, kad tai netiesa, bet paaiškėjo, kad teisus prezidentas, – BBC teigė A. Venediktovas. – Generalinis direktorius ėmė iš „Gazprom“ banko 48 mln. rublių paskolą.“

A. Venediktovo teigimu, dėl paskolos ėmimo nebuvo tartasi su juo. Būdamas direktorių tarybos nariu, jis gavo laišką, kuriame rašė apie šiuos planus. Jis atrašė, kad susipažino su laišku, tačiau atsakymo nedavė. O galiausiai radijas moka už šią paskolą dviženkles palūkanas, pridūrė jis.

Kodėl radijas ėmė paskolą, A. Venediktovui buvo sunku atsakyti.

Jis pabrėžė, kad būdamas direktorių tarybos nariu, jis buvo susaistytas konfidencialumo reikalavimų, o dabar neturi tokių įsipareigojimų.

Taigi liepos 30 d. vykusiame radijo direktorių tarybos posėdyje A. Venediktovas nebesieks būti perrinktas ir pasiūlė vietoj savęs pavaduotoją Jekateriną Godliną.

Vyriausiojo redaktoriaus teigimu, „ji turi finansinį išsilavinimą, tegu aiškinasi“.

Jis pridūrė, kad nepritarė biudžetui, kurį pasiūlė Jekaterina Pavlova, tačiau tarybos balsų dauguma biudžetas buvo patvirtintas.