Nepaisant to, V. Putinas pridūrė, kad Amerikos vadovo apsilankymui Rusijos sostinėje turi būti sudarytos reikiamos sąlygos.

Kalbėdamas apie D. Trumpo pakvietimą į Baltuosius rūmus, Rusijos prezidentas patikino esą „yra pasiruošęs vykti į Vašingtoną“.

„Esu pasiruošęs vykti į Vašingtoną“, – V. Putinas sakė žurnalistams po Johanesburge įvykusio vadinamosios BRICS grupės (Brazilijos, Rusijos, Indijos, Kinijos ir Pietų Afrikos) viršūnių susitikimo.

Jis pridūrė, kad taip pat pakvietė D. Trumpą atvykti į Maskvą.

Apie galimą naują JAV ir Rusijos prezidentų susitikimą V. Putinas kalbėjo viešėdamas Johanesburge, kuris jis taip pat akcentavo, kad sankcijos prieš Rusiją valiutą „pavertė ginklu“, ir pabrėžė, kad dramatiškai auga Kinijos juanio svarba.

Šiuo metu Jungtinėse Valstijoje siaučia nemenka politinė audra, kurią sukėlė pranešimai, esą D. Trumpas iš anksto žinojo apie savo sūnaus ir Rusijos agentų susitikimą.

DELFI primena, kad D. Trumpas nusprendė atidėti savo naujas derybas su Rusijos prezidentu V. Putinu iki kitų metų, kai bus baigtas tyrimas dėl Maskvos kišimosi į Amerikos rinkimus, trečiadienį paskelbė Baltųjų rūmų nacionalinio saugumo patarėjas.

Liepos 16-ąją Helsinkyje surengtas D. Trumpo susitikimas su V. Putinu sulaukė aštrios kritikos namuose, bet Baltieji rūmai anksčiau teigė, kad ateinantį rudenį ruošiamasi surengti naują abiejų lyderių susitikimą Vašingtone.

Vis dėlto Baltųjų rūmų nacionalinio saugumo patarėjas Johnas Boltonas dabar pranešė, kad šios derybos įvyks ne anksčiau kaip 2019 metais.

„Prezidentas įsitikinęs, kad kitas dvišalis susitikimas su prezidentu Putinu turėtų įvykti, kai raganų medžioklė dėl Rusijos bus baigta. Taigi, susitarėme, kad tai bus po pirmosios (2019 metų) dienos“, – nurodė J. Boltonas.