Dar 107 žmonės per šią ataką buvo sužeisti.

Galingas sprogimas nugriaudėjo Afganistano viceprezidentui Abdul Rashidui Dostumui sekmadienį po metus trukusios tremties iš Turkijos sugrįžus į Kabulą, kur jis buvo pasitiktas kaip didvyris.

Sveikatos apsaugos ministerija įspėjo, kad aukų skaičius dar gali padidėti. Anksčiau skelbta, jog per mirtininko ataką žuvo 14 žmonių ir dar 60 buvo sužeisti.

Tarp žuvusiųjų yra naujienų agentūros AFP vairuotojas 31 metų Mohammadas Akhtaras (Mohamadas Achtaras). Keturių vaikų tėvas žuvo pakeliui į darbą.

Atsakomybę už ataką prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“, paskelbęs atitinkamą pareiškimą per džihadistų propagandos agentūrą „Amaq“.

Pasitikti įtakingo etninių uzbekų lyderio A. R. Dostumo oro uoste buvo susirinkę dešimtys jo šalininkų, taip pat daug vyriausybės bei politinio elito atstovų.

A. R. Dostumas daugiau nei prieš metus pabėgo iš šalies dėl kaltinimų įvairiais žmogaus teisių pažeidimais. Jis kategoriškai neigia visus jam metamus kaltinimus ir tvirtina, kad buvo priverstas išvykti dėl šeiminių aplinkybių.