Opozicijos įstatymų leidėjai reikalauja, kad E. Macronas, kuris iki šiol tyli apie incidentą, paaiškintų vyriausybės poziciją dėl savo apsaugos vieno vadovų Alexandre'o Benalla veiksmų.

„Jei Macronas nepasiaiškins, tuomet Benalla reikalas taps Macrono reikalu“, – tviteryje parašė Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų lyderė Marine Le Pen.

Tuo tarpu kraštutinių kairiųjų lyderis Jeanas-Lucas Melenchonas susidariusią situaciją prilygino Votergeitui – skandalui, kuris 1974 metais iš JAV prezidento posto privertė pasitraukti Richardą Nixoną – ir apkaltino E. Macroną „asmeninės sukarintos grupuotės organizavimu“.

26-erių A. Benalla iš pradžių buvo nušalintas nuo pareigų, bet penktadienį E. Macronas atleido dabar jau buvusį savo saugumo padėjėją. A. Benalla šią savaitę buvo suimtas dėl įtarimų neteisėtai gavus policijos stebėjimo kamerų medžiagą, siekiant įrodyti savo nekaltumą.

Dėl incidento kritikos sulaukė ir vidaus reikalų ministras Gerard'as Collomb'as. Kai kurie opozicijos parlamentarai teigia, kad ministras gali prarasti savo postą, nes, pasak žinisklaidos, žinojo apie A. Benalla smurtą.

G. Collomb'as pirmadienio rytą bus apklaustas Nacionalinės Asamblėjos Įstatymų komitete, paskelbė žemutiniai parlamento rūmai.

Šeštadienį taip pat buvo suimti trys policijos pareigūnai, kurie yra įtariami A. Benalla davę policijos stebėjimo kamerų medžiagą. Tiek A. Benalla, tiek minėtieji policijos pareigūnai sekmadienį pasirodys magistrato teisme.

Skandalą sukėlusiame vaizdo įraše, nufilmuotame išmaniuoju telefonu, galima matyti, kaip per gegužės 1 dienos demonstraciją riaušių policijos šalmą dėvintis A. Benalla muša protestuotoją.

Be to, ketvirtadienio vakarą pasirodė dar vienas įrašas, kuriame niekada policininku nebuvęs A. Benalla per susirėmimus vienoje Paryžiaus aikštėje naudoja fizinį smurtą prieš jauną moterį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)