Įkaitų drama prasidėjo kitoje vietoje 13 val. 30 min. vietos laiku, kai „įtariamasis įsivėlė į šeimos ginčą ... ir šovė į savo senelę bei dar vieną moterį“, žurnalistams sakė seržantas Barry Montgomery.

„Įtariamasis pabėgo iš įvykio vietos senelės automobiliu, pasiimdamas su savimi tą sužeistą moterį“ – sakė jis.

Į savo senelę įtariamasis šovė septynis kartus, jos būklė kritinė.

Policija susekė įtariamąjį pasinaudodama vogtų automobilių sekimo sistema. Bėgdamas nuo policijos maždaug 28 metų įtariamasis rėžėsi į stulpą prie prekybos centro „Trader Joe's“ ir ėmė šaudyti į policininkus. Tada prie prekybos centro kilo „papildomas susišaudymas“, žurnalistams sakė Los Andželo policijos viršininkas Michel'as Moore'as.

Nuo kulkų išdužus prekybos centro durims, įtariamasis įbėgo į vidų, pasakojo liudininkai.

Meras Ericas Garcetti nurodė, kad per susišaudymą įtariamasis buvo sužeistas į ranką.

Prekybos centro viduje įtariamasis „paėmė įkaitais daug aukų: piliečių ir parduotuvės darbuotojų“, sakė M. Moore'as. Viena moteris parduotuvėje buvo nušauta; jos mirtis konstatuota įvykio vietoje.

Policijos pareigūnai kai kuriuos darbuotojus ir klientus išgelbėjo, o kai kuriuos įkaitus paleido pats pagrobėjas. Iš viso įkaitų buvo 40-50.

Po maždaug trijų valandų įtariamasis „pats užsidėjo antrankius, išėjo ir pasidavė specialiųjų pajėgų pareigūnams“, sakė policijos viršininkas.

Incidentas sukėlė chaosą judriame komerciniame rajone, kur yra daug parduotuvių ir daugiabučių.

Prie prekybos centro buvo suvažiavę dešimtys policininkų ir ugniagesių, 18 greitosios pagalbos automobilių; operaciją tiesiogiai transliavo televizija.

Įtariamasis per derybas su policija pateikė „virtinę reikalavimų“, bet derybininkai įtikino jį pasiduoti taikiai, sakė M. Moore'as.

Maždaug 18 val. 30 min. įtariamasis išėjo iš prekybos centro.

Ugniagesiai pranešė, kad į ligoninę buvo nuvežti šeši žmonės, nuo 12 iki 81 metų amžiaus, bet nė į vieną jų nebuvo šauta.