Vaizdo įraše matyti, kaip daugiau nei dešimt uniformas vilkinčių vyriškių ilgai ir sistemingai muša ant patalpos viduryje esančio stalo gulinčio ir antrankiais sukaustyto vyro kojas, ant jo galvos pila vandenį. Jis dejuoja iš skausmo ir prašo pasigailėjimo.

Dienraščio duomenimis, incidentas įvyko 2017 metų birželio 29 dieną. Nukentėjusysis – kalinys Jevgenijus Makarovas.

Leidinys taip pat paskelbė išrašą iš nukentėjusiojo kalinio apžiūros protokolo: „Kairė koja nuo kelio iki kulno yra gelsvai mėlynos spalvos, ant paties kelio – raudonai gelsvos spalvos apskritimo formos hematoma, jos spindulys – iki 10 centimetrų. Nuo pėdos nuplėšta oda, matyti nesenas raudonos spalvos nubrozdinimas, viršutinio odos sluoksnio nėra. Dešinė koja nuo kelio iki kulno supūliavusi ir ištinusi, nuo pėdos nuplėšta oda. <...> Ilgai sėdėti negali, atsistoti negali“.

Dėl šio įvykio buvo atliktas patikrinimas ir priimtas nutarimas atsisakyti kelti baudžiamąją bylą, pažymi „Novaja gazeta“.

Galima kankinimų priežastis – nepagarbus nukentėjusiojo elgesys su pataisos namų darbuotojais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)