Ar taip buvo iš tiesų, klausia Vokietijos leidinio „Stern“ žurnalistė Catrin Bartenbach.

Viešumoje Didžiosios Britanijos karalienė privalo elgtis politiškai neutraliai. Per ilgus savo karaliavimo metus 92 metų monarchė niekada nepasisakė politiniais klausimais, nors nuo jos karūnavimo 1952 metais jai teko spausti ranką žiauriausiems visų laikų diktatoriams ir despotams, tarp kurių buvo Idi Aminas, Robertas Mugabe ir Basharas al Assadas. Tačiau bendraudama su jais ir vykdydama savo pareigą ji išlikdavo „draugiškai diplomatiška“, pažymėjo žurnalistė.

Veikiausiai grubus D. Trumpo elgesys jai yra nepriimtinas kaip žmogui, tačiau ji negali atvirai apie tai kalbėti ar signalizuoti tai pasauliui kokiomis nors kitomis priemonėmis, mano C. Bartenbach.

Arbatos popietei Vindzoro pilyje karalienė įsisegė 2002 metais mirusios Karalienės Motinos segę, kuria ši puošėsi per savo vyro Jurgio VI laidotuves. Panašu, kad spėlionės, kad ši segė yra susijusi su Amerikos prezidento vizito gedulinga atmosfera yra visiškai išgalvota, mano vokiečių žurnalistė.

Likus dienai iki D. Trumpo vizito, Elžbieta II įsisegė segę, kurią jai padovanojo Michelle Obama Amerikos prezidento oficialaus vizito šalyje 2011 metais metu.

Karališkoji šeima ir Obamos vieni kitiems simpatizavo, tačiau rizikuoti diplomatiniais kontaktais dėl neprideramo lojalumo demonstravimo – į Jos Didenybę tai nepanašu, mano C. Bartenbach.

Trečią D. Trumpo vizito dieną, kai jis lankėsi Škotijoje, Elžbieta II pasirinko prabangią segę su briliantais ir safyrais, kurią praėjusiais metais jai padovanojo Kanados generalinis gubernatorius.

Tačiau kokie geri ar blogi būtų D. Trumpo santykiai su Kanados premjeru Justinu Trudeau, karalienė nesiimtų to komentuoti savo išvaizda, įsitikinusi žurnalistė.

„Antitrumpiškų segių tema – tai juokinga teorija, kurią paskleidė karališkosios šeimos gerbėjai ir žiniasklaida, trokštantys pamatyti, kaip Britanijos karalienė, visuomet besielgianti santūriai ir diplomatiškai, parodytų labiausiai abejotinam visų laikų Amerikos prezidentui, kaip smarkiai ji jį niekina“, – rašo C. Bartenbach.

Jos nuomone, karališkųjų papuošalų slaptos prasmės teorija tapo tiesiog būdu nustelbti visuotinį nusivylimą tų žmonių gatvėse, kurie norėjo išsakyti D. Trumpui savo nuomonę, tačiau negavo galimybės tai padaryti, mano žurnalistė.