Vaizdo įrašas padarytas telefono kamerą nukreipus pro lėktuvo langą. Matoma, kaip iš kairiojo lėktuvo sparno ima rūkti dūmai.

„Blogai. Labai blogai“, – fone girdimas vyro balsas.
Netrukus sparno apačioje pasirodo liepsnos liežuviai, kurių vis daugėja.

Lėktuvui ėmus artėti prie žemės, susidaro įspūdis, jog pilotai išjungė variklius. Nusileidimo tako aplinkui nematyti.

Tada keleivis, kaip skelbia AIRLIVE, konstatuoja: „Dabar jau tikrai labai blogai“.

Po kelių akimirkų pasigirsta duslus sprogimo garsas – lėktuvas trenkiasi į žemę, ir ekranas aptemsta. Neilgai trukus kamera vėl įjungiama – matomas lėktuvo vidus.

Pietų Afrikos Respublikos sostinėje Pretorijoje liepos 10 d. viename iš žaliųjų rajonų per bandomąjį skrydį sudužus senoviniam lėktuvui žuvo du žmonės, o dar apie keliolika buvo sužeisti, pranešė gelbėjimo tarnybos.

1954 metais pastatytas lėktuvas „Convair-340“ turėjo netrukus skristi į netoli Nyderlandų Lelistado miesto esantį aviacijos muziejų „Aviodrome“. Pranešama, kad tas orlaivis buvo renovuotas viename nedideliame aerodrome Pretorijoje PAR.

Lėktuvas nukrito apie 5 km į rytus nuo aerodromo. Orlaivis pataikė ant nedidelio fabriko pastato; buvo sunkiai sužeisti du jame buvę asmenys.

Nuotraukose iš incidento vietos matyti į kelias dalis subyrėjęs lėktuvas, greitosios pagalbos medikai, padedantys evakuoti žmones iš lėktuvo ir teikiantys pagalbą, ugniagesiai, gesinantys rūkstančias nuolaužas.

Nyderlandų teminis parkas „Aviodrome“ savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad jo komandą „smarkiai sukrėtė“ ši nelaimė.

Lėktuvas, kurio liepos 23-ąją buvo laukiama tame parke, „sudužo Pietų Afrikoje kildamas bandomajam skrydžiui“, sakė „Aviodrome“ atstovai.

Jie nurodė, jog „Convair-340“ buvo JAV pastatytas keleivinis orlaivis, galintis skraidinti 44 žmones.

Vėliau tą savaitę tas orlaivis turėjo išskristi į Nyderlandus. Planuota, kad jis turėjo skristi per Egiptą, Kroatiją ir Austriją.

„Aviodrome“ yra vienas didžiausių Nyderlandų teminių parkų. Jame lankytojai gali iš arti apžiūrėti įvairius orlaivių modelius, įskaitant „Boeing 747“ ir sovietų laikų naikintuvą „MiG-21“.