Tuo tarpu režimo sąjungininkė Rusija skubina derybas, kad padėtų Damaskui greičiau atsiimti tą rajoną.

Aviacijos smūgiai antradienį vakare buvo suduoti Navai – paskutiniam sukilėlių kontroliuojamam miestui pietinėje Daraa provincijoje, pranešė „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija nurodė negalinti nustatyti, ar antskrydžius provincijos vakaruose esančioje Navoje įvykdė režimo, ar jo sąjungininkės Rusijos lėktuvai.

Režimas mažiau nei per mėnesį atsiėmė daugiau kaip 90 proc. Daraa provincijos, kuri ribojasi su Jordanija ir buvo Sirijos 2011 metų sukilimo lopšys.

Tačiau opozicijos kovotojai Navoje, kur gyvena dešimtys tūkstančių žmonių, tebesipriešina.

Režimui birželio 19 dieną pradėjus įnirtingą puolimą, Rusija liepos pradžioje įtikino sukilėlius perduoti rytines provincijos dalis, o praėjusią savaitę – provincijos sostinę.

Kiti miestai provincijos vakaruose taip pat prisidėjo prie susitarimo.

„Trečiadienį vyksta derybos dėl Navos prisijungimo prie susitaikymo susitarimo“ su režimu, sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Anksčiau šį mėnesį paskelbtame režimo ir sukilėlių Daraa provincijoje susitarime nutraukti ugnį nedalyvauja džihadistai.

Trečiadienį rusų ir Sirijos režimo aviacija taip pat bombardavo kalvas netoli Navos, kurias kontroliuoja buvusio „al Qaeda“ padalinio Sirijoje vadovaujama grupė „Hayat Tahrir al Sham“ (HTS).

Intensyvūs antskrydžiai vyko ir provincijos pietvakariniame kampe, kurį kontroliuoja „Islamo valstybės“ (IS) džihadistai.

Atsiėmusios beveik visą Daraa provinciją režimo pajėgos sekmadienį atidarė naują frontą kaimyninėje Kuneitros provincijoje šalia Izraelio okupuotų Golano Aukštumų.

Per 2011 metais prasidėjusį Sirijos konfliktą jau žuvo daugiau kaip 350 tūkst. žmonių.