Paieškos gali trukti dar kelias savaites, ar net mėnesius, kol pareigūnai ieško kitų galimų taršos vietų ar šaltinių ir renka kitus įrodymus, rašo „Sky News“.

Šeštadienį buvo pastebėta, kaip kariai išgabena greitosios pagalbos automobilį, kuriuo buvo vežami Dawn Sturgess ir Charlie Rowley, kai jie pirmą kartą pasijuto blogai.

44 metų D. Sturgess prieš savaitę mirė. Manoma, kad ji Viltšyro grafystės Eimsberio mieste buvo paėmusi buteliuką, užterštą nervus paralyžiuojančia medžiaga.

Jos partneris, 45 metų Ch. Rowley tebeguli ligoninėje. Jo būklė yra rimta, bet stabili.

Ši pora apsinuodijo po to, kai kovo mėnesį Solsberio mieste ta pačia medžiaga buvo apnuodytas buvęs Rusijos šnipas Sergejus Skripalis ir jo duktė Julija. Po daugelio savaičių, praleistų ligoninėje, jie pasveiko.

Komisaro pavaduotojas Neilas Basu, Didžiojoje Britanijoje vadovaujantis kovos su terorizmu padaliniui, sakė: „Neperdėsiu, sakydamas, kad paieškų procesas, susijęs su šiuo ir Solsberio tyrimu, yra vienas sudėtingiausių ir sunkiausių, su kuriais teko susidurti Didžiosios Britanijos policijai“.

„Mes ne tik stengiamės išspręsti itin rimtą nusikaltimą, bet ir dedame pastangas, kad nustatytume potencialias grėsmes visuomenei: ir visa tai darome užtikrindami, kad paieškų procese dalyvaujantys asmenys patys nepatirtų užterštumo grėsmės“.

„Tai skausmingas ir gyvybiškai svarbus darbas, kuris, deja, užima labai daug laiko, kol bus baigtas, bet esu tikras, kad visuomenė supranta, kodėl jis yra absoliučiai būtinas“.

Tuo metu D. Sturgess draugai kitą penktadienį, liepos 20 dieną, rengia atskirą jos atminimo vakarą, kuris yra „atviras visiems“. Jos bičiulis Ryanas Knightas tris vaikus auginusią D. Sturgess apibūdino kaip turėjusią daug draugų ir pridūrė, kad jos mirtis buvo „kažkas visiškai netikėta“.

„Tai buvo du nekalti žmonės“, teigė jis.

Kol kas neaišku, iš kur užterštas buteliukas atsirado ir kaip jis atsidūrė Ch. Rowley namuose, kur buvo rastas.

Tačiau Gynybos, mokslo ir technologijų laboratorijos Porton Daune mokslininkai tiria, ar D. Sturgess ir jos partneris apsinuodijo ta pačia „Novičiok“ partija, kuria buvo apnuodyti ir Skripaliai.

Antradienį turi būti atliktas D. Sturgess skrodimas, o ketvirtadienį Solsburyje bus pradėtas jos mirties tyrimas.