„Aiškiai davėme suprasti, kad įmonės, dirbančios Rusijos energijos eksportavimo dujotiekio sektoriuje, užsiima verslu, siejamu su sankcijų keliama rizika“, – pareiškė JAV valstybės departamentas.

Departamentas paminėjo, kad „Nord Stream 2“ kelia grėsmę energetiniam saugumui ir stabilumui, be to, suteikia Rusijai galimybę pasinaudoti dar vienu instrumentu darant politinę įtaką Europos šalims, o ypač Ukrainai.

„Rusija supranta, kad šis projektas padalija Europą, ir naudojasi tuo siekdama savų interesų“, – sakė amerikiečių institucijos atstovas.

Trečiadienį JAV prezidentas Donaldas Trumpas pavadino Vokietiją Rusijos belaisve. Taip, esą, yra dėl Vakarų šalies energetinės priklausomybės nuo Rusijos ir pritarimo projektui „Nord Stream 2“ – Baltijos jūros dugnu, apeinant tradicinius maršrutus į Vokietiją tiesiamam dujotiekiui. Vokietijos kanclerė Angela Merkel į tai atsakydama pareiškė, kad Berlynas sprendimus priima savarankiškai.

Projektas „Nord Stream 2“ yra remiamas penkių Vakarų investuotojų: vokiečių įmonių „Wintershall“ ir „Uniper“, austrų OMV, anglų bei olandų „Shell“, taip pat prancūzų „Engie“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (341)