Pranešama, kad įtariamoji norėjo pati kontroliuoti, kada mirs jos pacientai.

Anot policijos, 31-erių Ayumi Kuboki areštuota dėl įtariamo vieno 88-erių vyro nužudymo 2016-aisiais Tokijo priemiestyje esančioje ligoninėje. Pareigūnai atsisakė patvirtinti, ar atliekamas platesnis tyrimas.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, ji buvo suimta sekmadienį ir pareiškė policijai, kad galimai nužudė dar iki 20 pagyvenusių pacientų.

Manoma, kad po minėto vyro mirties 2016-aisiais slauge nebedirbo.

Tikėtina, kad A. Kuboki nužudė 88-erių vyrą, suleidusi jam į lašelinę dezinfekavimo priemonės, informavo žiniasklaida.

Kaip pranešė naujienų agentūra „Jiji Press“, cituodama anoniminį šaltinį policijoje, įtariamoji pareiškė pareigūnams suleidusi dezinfekcijos medžiagos maždaug į 20 ligonių lašelines.

Pranešama, kad A. Kuboki paneigė jautusi priešiškumą pacientams. Slaugytoja tvirtino, kad jai buvo sunku susitaikyti su mirtimis jos pamainos metu, o chemikalai leido jai kontroliuoti, kada mirs senyvi pacientai.

„Jei pacientas mirdavo per mano pamainą, būdavo nesmagu aiškintis dėl mirčių su šeimos nariais“, – „Jiji Press“ citavo slaugytojos parodymus.

Laikraštis „Asahi Shimbun“ taip pat pranešė, kad ji prisipažino suleidusi chemikalų į maždaug 20 ligonių lašelines.

Policija anksčiau jau tyrė dviejų toje ligoninėje gydytų žmonių, įskaitant vieną 88-erių pacientą, mirčių aplinkybes.

„Jiji Press“ duomenimis, po 2016-ųjų mirties policija rado ligoninėje aktyviosios paviršiaus medžiagos – plovikliams ir kosmetikai gaminti naudojamo chemikalo – 50-yje nepanaudotų lašelinių maišelių.

Tokios pačios medžiagos buvo aptikta dviejų pacientų, kurie mirė būdami 78-erių ir 89-erių, kūnuose, informavo naujienų agentūra.