Tai buvo jau antra per dvi dienas ataka Džalalabado mieste. Dar 10 žmonių per ją buvo sužeisti, sakoma Nangarharo provincijos gubernatoriaus atstovo Attaullah Khogyani pareiškime.

Neaišku, kiek valstybės tarnautojų buvo įstrigę pastate per intensyvų užpuolikų ir saugumo pajėgų susišaudymą, kuris jau baigėsi.

„Kol kas paimta ir į vietos ligonines nuvežta 10 lavonų. Dar 10 žmonių buvo sužeisti“, – sakė A. Khogyani.

Naujienų agentūros AFP reporteris iš įvykio vietos pranešė komplekso teritorijoje matęs 10 lavonų. Jis taip pat matė kitų dviejų žmonių, kuriuos pareigūnai įvardijo kaip užpuolikus, palaikus.

Atsakomybės už ataką kol kas niekas neprisiėmė.

Vietos mokytojai vežė į departamentą savo mokyklose vykusių egzaminų rezultatus, kai prasidėjo užpuolimas, AFP sakė provincijos Švietimo departamento atstovas Asifas Shinwari.

„Pastate yra nemažai mokytojų“, – pridūrė jis.

Džalalabado švietimo departamentas taip pat buvo užpultas lygiai prieš mėnesį. Tuomet buvo sužeista mažiausiai 10 žmonių.

Nangarharo provincijos sostinėje smurtas pastarosiomis savaitėmis suintensyvėjo; atsakomybę už daugumą atakų prisiėmė „Islamo valstybė“ (IS).

Antradienį per mirtininko išpuolį šiame mieste užsidegė viena degalinė ir žuvo mažiausiai 12 žmonių. Mirtininkas susisprogdindamas taikėsi į afganų saugumo pajėgas, bet tarp žuvusiųjų yra 10 civilių.

Atsakomybę už antradienio ataką per savo propagandos agentūrą „Amaq“ prisiėmė IS.