Užkarpatės srities administracijos pranešime nurodoma, kad žuvo keturi kariai, o dar keturi buvo sužeisti.

„Du kariai žuvo vietoje, du – pakeliui į ligoninę, dar keturi sužeisti. Du žuvusieji – Užhorodo gyventojai, vienas (gyveno) Perečyne“, – teigiama jame.

Užkarpatės srities administracija nurodė, kad nelaimė įvyko apie 6 val. vietos (ir Lietuvos) laiku per karines pratybas Rivnės kariniame poligone. Pirminiais duomenimis, per mokymus sprogo minosvaidis.

Pasak Užkarpatės srities administracijos vadovo Henadijaus Moskalio, visi pratybose dalyvavę kariai – patyrę ir „ne kartą demonstravę savo didvyriškumą“ per konfliktą su prorusiškais separatistais Rytų Ukrainoje.

H. Moskalis įsakė liepos 7-ąją Užkarpatės srityje paskelbti gedulo diena.

Tuo tarpu Ukrainos kariuomenės sausumos pajėgų vadovybės atstovas spaudai Ivanas Arefjevas nepatvirtino Užkarpatės srities administracijos pateiktos informacijos apie žuvusiuosius ir nukentėjusiuosius.

„Šiuo metu turiu tokios informacijos: nuo su gyvybe nesuderinamų traumų mirė trys kariai, dar devyni patyrė įvairaus sunkumo sužalojimų. Būtent trys iš jų – sunkiai (sužeisti)“, – televizijai „112 Ukraina“ sakė I. Arefjevas.

Pasak jo, trys sužeistieji iš Rivnės ligoninės sraigtasparniu buvo nugabenti į Lvovo karo ligoninę. Šeši sužeistieji šiuo metu gydomi Rivnės ligoninėje.

I. Arefjevas taip pat pabrėžė, kad naujų duomenų apie incidentą gali būti pateikta per Rivnės karinės prokuratūros ir operatyvinės vadovybės „Vakarai“ atstovų spaudos konferenciją vėliau penktadienį.