„Mūsų vyriausybės pozicija nesikeičia dėl to, kas buvo Panmundžomo deklaracijoje ir Singapūro deklaracijoje, patvirtinančioje Panmundžomo deklaracijos tikslus“, – sakė Mėlynųjų rūmų atstovas Kim Eui-kyeomas.

Jis pažymėjo, kad šiuo klausimu tarp Pietų Korėjos ir JAV nėra jokių nesutarimų.

Šis komentaras pasirodė po pastarojo meto pranešimų, kad JAV galėjo pakeisti požiūrį į Šiaurės Korėjos denuklearizaciją ir pasirinkti laipsnišką ar etapų variantą atsižvelgiant į Pchenjano vėlavimą vykdyti branduolinio nusiginklavimo priemones.

Pietų Korėjos prezidentūros atstovas nekomentavo JAV pozicijos pasikeitimo galimybės, bet pažymėjo, kad Seulas siekia sąžiningo bendros deklaracijos su Šiaurės Korėja įgyvendinimo.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas per istorinį balandžio 27-osios susitikimą su Pietų Korėjos prezidentu Moon Jae-inu pasienio kaime Panmundžome sutiko su visiška Šiaurės Korėjos denuklearizacija.

Įsipareigojimą dėl denuklearizacijos jis patvirtino per birželio 12 dieną Singapūre įvykusį istorinį susitikimą JAV prezidentu Donaldu Trumpu. Po abiejų susitikimų buvo pasirašytos deklaracijos, į kurias įtrauktas punktas dėl visiškos Šiaurės Korėjos denuklearizacijos.