Teigiama, kad tyrimas sutelktas į du pagrindinius asmenis, kurių pavardės kol kas neatskleidžiamos.

Skotland Jarde manoma, jog pasikėsinimo organizatoriai kitą dieną išvyko iš Didžiosios Britanijos ir dabar yra saugomi Kremliaus. Šaltinio teigimu, šis atradimas vertinamas kaip „didžiulis proveržis“.

„Galutinis tikslas visuomet yra pasiekti, kad kaltieji atsakytų prieš teismą. Žinoma, jei jie daugiau nebekels kojos į Didžiąją Britaniją, ši užduotis taps žymiai sudėtingesnė“, – teigia minėtasis šaltinis. Skotland Jardas naujienos kol kas nekomentuoja.

S. Skripalis ir jo duktė buvo aptikti be sąmonės Solsberio mieste. Londono duomenimis, jie buvo apnuodyti nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, kuri buvo gaminama Sovietų Sąjungoje kariniais tikslais. Maskva visus kaltinimus atmeta. Cheminio ginklo draudimo organizacijos (OPCW) ataskaitoje nurodoma, kad cheminės medžiagos kilmės šalies nustatyti nepavyko.

Skripaliai ligoninėje praleido kelias savaites: 33-ejų Juliją išleido balandžio 9-ąją, o 66-erių Sergejų – gegužės 18-ąją. Po to Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas palinkėjo S. Skripaliui sveikatos ir pabrėžė, kad Rusija pasirengusi suteikti pagalbą tiriant nusikaltimą, tačiau Londonas šio pasiūlymo nepriėmė. Tuomet Rusija nutarė nebelaikyti S. Skripalio išdaviku.