Tai gali reikšti, kad A. Merkel nepavyko sumažinti įtampos su jos koalicijos partneriais.

Šaltiniai naujienų agentūrai AFP pranešė, jog H. Seehoferis skundėsi partijos lyderiams Miunchene, kad jis šeštadienį su kanclere užmezgė „poveikio neturėjusį pokalbį“ dėl savo ketinimų neįleisti į šalį kitose ES valstybėse registruotų prieglobsčio prašytojų.

CSU pastarosiomis savaitėmis spaudė A. Merkel, kad ši sugriežtintų imigracijos ir prieglobsčio suteikimo politiką.

Konservatyvioji partija sekmadienį susirinko Miunchene, kad apsvarstytų poziciją dėl ES viršūnių susitikime šią savaitę pasiekto susitarimo.

Jame sutarta dėl naujų priemonių sumažinti imigraciją į ES šalis ir taip vadinamą prieglobsčio prašytojų „antrinę migraciją“ pačios bendrijos viduje.

Nuo 2005 metų Vokietijos kanclere dirbanti A. Merkel prieš viršūnių susitikimą perspėjo, kad migracijos klausimas gali spręsti pačios ES ateitį.

Anksčiau sekmadienį kanclerė transliuotojui ZDF sakė, kad padarys „viską, kas įmanoma, kad būtų pasiekti rezultatai, pagal kuriuos galėsime prisiimti atsakomybę už savo šalį“.

A. Merkel pridūrė, kad kiekvienas supranta, jog situacija tarp jos vadovaujamos CDU ir CSU yra sudėtinga.

CSU lyderis, vidaus reikalų ministras H. Seehoferis atmetė A. Merkel argumentus, kad ES sutartos priemonės „turės tą patį efektą“, kaip jo reikalavimas neįleisti į šalį kitose bendrijos šalyse registruotų imigrantų.

Jeigu jis iš tiesų įsakytų pasieniečiams pradėti taikyti tokią tvarką, A. Merkel tektų ministrą atleisti, o tai tikriausiai sužlugdytų valdančiąją koaliciją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)