Egzekucijos buvo įvykdytos ketvirtadienį, netrukus po H. al Abadi įsakymo „nedelsiant“ įvykdyti mirties bausmes šimtams nuteistų džihadistų.

„Premjero Haidero al Abadi įsakymu 12-ai mirti nuteistų teroristų ketvirtadienį buvo įvykdytos mirties bausmės“, – sakoma premjero biuro pareiškime.

Jame nenurodoma, kaip buvo įvykdyti nuosprendžiai, bet su terorizmu susijusiose bylose paskirtos mirties bausmės paprastai įvykdomos pakariant.

Irake mirti nuteista daugiau kaip 300 žmonių, įskaitant maždaug 100 užsieniečių moterų. Dar šimtai kitų už priklausymą IS buvo nuteisti kalėti iki gyvos galvos, balandžio mėnesį naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis teismų sistemoje.

H. al Abadi, anksčiau kaltintas nesugebėjimu duoti ryžtingą atkirtį IS, ketvirtadienį įsakė „nedelsiant nubausti mirti pasmerktus teroristus, kurių nuosprendžiai perėjo lemiamą fazę“, pranešė jo biuras. Premjeras turėjo omeny nuteistuosius, nebeturinčius apeliavimo galimybių.

H. al Abadi žadėjo atkeršyti už aštuonių IS belaisvių mirtį. Ankstesnę dieną jų palaikai buvo rasti prie vienos magistralės į šiaurę nuo sostinės Bagdado.

„Mūsų saugumo ir karinės pajėgos ryžtingai atkeršys šioms teroristų kuopelėms, – sakė jis aukšto rango karininkams ir ministrams. – Pažadame, kad įvykdžiusius šį nusikaltimą nužudysime arba areštuosime.“

Gruodžio mėnesį, per didelio masto puolimą išstūmęs džihadistus iš visų svarbių miestų, Irakas paskelbė pergalę prieš IS.

Tačiau kariškiai tęsia operacijas prieš daugiausia atokius dykumų rajonus, kur džihadistai toliau vykdo išpuolius.