Kaip rašo Pietų Korėjos laikraštis „The Chosunilbo“, režimas vis dar kovoja su kapitalizmo įtaka. Po beprecedenčio santykių atšilimo, kai į Pietų Korėjoje vykstančias Olimpines žaidynes atvyko Šiaurės Korėjos merginų palaikymo grupė, o į Šiaurės Korėją iš pietų vyko populiarios žvaigždės, atėjo krizė.

Portalas „Daily NK“, cituodamas šaltinį iš Pietų Korėjos, pranešė, kad režimas įvedė naujas taisykles, susijusias su moterų drabužiais. Pilietės, kurios dėvės sijoną virš kelių, bus nubaustos 5000 vonų bauda (apie 32 eur). Tai ne pirmos taisyklės, susijusios su apranga. Kim Jong Uno tautietės negali dėtis tinklinių ar nėriniuotų pėdkelnių. Šiaurės Korėjos gyventojai taip pat negali dėvėti rūbų su angliškais užrašais.

Taip pat šios šalies gyventojams yra uždrausta kopijuoti Pietų Korėjos grupių šokių judesius, kurie yra laikomi „provokuojančiais“. Kaip sakė šaltinis, daug jaunų žmonių moka už šokių pamokas, kad taptų bent kiek panašesni į savo dievukus iš pietų. Tai jiems gali brangiai kainuoti, nes jeigu būtų prigauti, „nusikaltėliai“ apsiginti negalėtų. Asmenys, pažeidžiantys įstatymus, bus baudžiami be teismo sprendimo.