„Gavome žinią, kad per sprogimą buvo sužeisti viceprezidentas Kembo Mohadi (Kembas Mohadis), ZANU-PF pirmininkė Oppah Muchinguri-Kashiri (Opa Mučinguri-Kaširi) ir politikos komisaras Engelbertas Rugeje (Engelbertas Rugedžė)", – sakoma „Zimbabwe Broadcasting Corporation“ (ZBC) pranešime.

Tuo tarpu pats prezidentas, kalbėdamas apie sprogimą antrajame pagal dydį šalies mieste Bulavajuje, užsiminė, kad atakos taikinys buvo jis.

„Aš pripratęs prie tokių bandymų, – pirmą kartą komentuodamas šeštadienio ataką sakė E. Mnangagwa. – (Kažkas) sprogo už kelių colių nuo manęs, bet mano laikas dar neatėjo.“

Zimbabvės televizijos reportaže iš sprogimo vietos buvo galima matyti chaosą bei medikų pastangas išgelbėti sužeistuosius, susirinkusius į prezidento palaikymo renginį Bulavajo mieste.

Prezidento atstovas patvirtino, kad šalies lyderis sprogimo metu nenukentėjo ir po sprogimo buvo nugabentas į saugią vietą.

E. Mnangagwa Bulavajuje rengė palaikymo mitingą prieš prezidento rinkimus liepos 30 dieną.

Šie rinkimai bus pirmieji nuo to laiko, kai praėjusių metų pabaigoje iš posto buvo nuverstas ilgametis Zimbabvės lyderis Robertas Mugabe (Robertas Mugabė).

E. Mnangagwai šie rinkimai bus labai svarbūs – po perversmo valstybės vairą perėmė būtent jis, bet iki šiol politikas per rinkimus dar negavo mandato valdyti šalį.

Jis pažadėjo surengti laisvus ir sąžiningus rinkimus bei gerinti Zimbabvės santykius su kitomis valstybėmis.