Apklausos duomenimis, tik 40 proc. prancūzų pareiškė esantys „patenkinti“ prezidento veikla, - arba vienu procentiniu punktu mažiau nei prieš mėnesį. Tuo tarpu 58 proc. respondentų buvo nepatenkinti 40-mečiu šalies lyderiu, gegužę šis rodiklis siekė 57 proc.

Daugiausia teigiamai prezidento veiklą vertinusių prancūzų buvo 2017 m. birželį, tuomet jį palaikė 64 proc. prancūzų.

Tyrimo duomenimis, ypač daug nepatenkintų E. Macronu prancūzų pastebima tarp pagyvenusių žmonių (vyresnių nei 65 metų) - jo populiarumas šioje grupėje per mėnesį smuko nuo 46 iki 38 proc.

Komentuodamas šiuos duomenis, laikraštis primena, kad su analogiška situacija po metų valdžioje yra susidūrę ir ankstesni Prancūzijos prezidentai. Pavyzdžiui, socialisto Francois Hollande'o populiarumo rodiklis buvo smukęs iki 26 proc., o Nicolas Sarkozy - iki 36 proc.

Apklausa parodė ir sumažėjusį šalies premjero Edouard`o Philippe`o populiarumą - nuo 45 proc. gegužę iki 42 proc. birželį. Apie savo nepasitenkinimą premjeru pareiškė 54 proc. prancūzų. Didžiausio populiarumo premjeras buvo sulaukęs praėjusių metų birželį ir liepą - tada jį atitinkamai palaikė 64 ir 56 proc. gyventojų. Dabar, kaip ir Prancūzijos prezidento, premjero populiarumo rodiklis žemiausias.

Apklausa, kurioje dalyvavo 1963 prancūzai, vyresni nei 18 metų, buvo atliekama internetu ir telefonu, birželio 15-23 dienomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)