Turkijos kariuomenės pranešime nurodoma, kad kariai pradėjo patruliavimą tarp Manbidžo ir teritorijos, kurią turkai kontroliuoja po 2016-2017 metų karinės invazijos.

Valstybinė Anatolijos naujienų agentūra taip pat pranešė, kad Turkijos šarvuočiai patruliuoja pagal „Manbidžo fronto liniją“.

Sirijos demokratinių pajėgų (SDF) aljansas, kuriame dominuoja kurdų Liaudies apsaugos daliniai (YPG), perėmė Manbidžą iš džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) 2016 metais.

Turkija ne kartą ragino JAV liautis rėmus Sirijos kurdų (YPG), kuriuos laiko teroristine organizacija ir kurdų sukilimo Turkijoje tąsa.

JAV remiami YPG suvaidino labai svarbų vaidmenį kovojant su džihadistų judėjimu IS ir išstumiant jį iš Sirijos šiaurės, įskaitant Manbidžą.

Anksčiau šį mėnesį Turkijos užsienio reikalų ministrui Mevlutui Cavusoglu ir JAV valstybės sekretoriui Mike'ui Pompeo pavyko susitarti dėl veiksmų plano strateginę reikšmę turinčiam Sirijos miestui Manbidžui, kėlusiam įtampą tarp šių NATO sąjungininkių.

Susitarimas pasiektas artėjant sekmadienį įvyksiantiems Turkijos prezidento ir parlamento rinkimams. Daugelis apžvalgininkų mano, kad prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas siekia, jog jo svarbi užsienio politikos pergalė dar labiau sustiprintų rinkėjų paramą.