Pranešama, kad per demonstracijas buvo sužeisti septyni teisėsaugos pareigūnai.

Protestų dalyviai skandavo: „Makedonija – neatiduosime savo pavadinimo!“, taip pat kitus panašaus pobūdžio patriotinius šūkius. Policijai teko panaudoti ašarines dujas, kad suvaldytų demonstrantus, svaidžiusius į teisėsaugos pareigūnus akmenis ir petardas.

Tuo tarpu Graikijoje protestuoti prieš susitarimą su Makedoniją į gatves išėjo apie 4 tūkst. žmonių. Per protestus šalyje buvo sužeisti 12 žmonių.

Protestai įsiplieskė po to, kai Graikijos užsienio reikalų ministras Nikas Kocijas ir jo kolega iš Makedonijos Nikola Dimitrovas savaitgalį pasirašė susitarimą, numatantį, kad Makedonija bus pervadinta Šiaurės Makedonijos Respublika.

Šiuo susitarimu užbaigtas beveik tris dešimtmečius tarp šalių rusenęs ginčas dėl buvusios Jugoslavijos respublikos pavadinimo. Graikija ginčijo kaimynės teisę naudoti savo pavadinimą, nes tai esą gali reikšti teritorines pretenzijas į Graikijos istorinį šiaurinį regioną, irgi vadinamą Makedonija.

Makedonija viliasi, kad išsprendusi ginčą dėl pavadinimo ji galės lengviau ir greičiau prisijungti prie Europos Sąjungos bei NATO.

Tačiau susitarimą dar turi patvirtinti Makedonijos parlamentas. Be to, jam referendume turi pritarti šalies rinkėjai. Susitarimą taip pat turi ratifikuoti ir Graikijos parlamentas.