Princui Norodomui Ranariddhui, dabartinio karaliaus Norodomo Sihamoni netikram broliui ir buvusiam premjerui, „lūžo keli šonkauliai“, buvo sužeista koja, naujienų agentūrai AFP sakė partijos „Funcinpec“ generalinis sekretorius Yimas Savy.

„Atsargumo dėlei jis buvo nusiųstas į Tailandą“, – sakė Y. Savy ir pridūrė, kad 74 metų princas „kalba normaliai“.

Bankoke yra vienos geriausių medicinos įstaigų Pietryčių Azijoje ir kambodžiečiai, galintys sau tai leisti, dažnai vyksta ten gydytis.

Rojalistų partijos „Funcinpec“ vadovas Ranariddhas su žmona Ouk Phalla sekmadienį šalies pietvakariuose važiavo kampanijos korteže, kai su jų automobiliu kaktomuša susidūrė priešinga kryptimi važiavęs taksi.

39 metų Ouk Phalla, kuri Kambodžoje išgarsėjo kaip klasikinių šokių atlikėja, o paskui ištekėjo už Ranariddho, mirė vietos ligoninėje. Pats princas buvo nuskraidintas į sostinę Pnompenį.

Per avariją buvo sužeisti dar mažiausiai septyni žmonės, pranešė policija.

„Funcinpec“ aukšto rango pareigūnas pirmadienį per Ouk Phallos laidotuves žurnalistams sakė, kad policija turėtų ištirti avarijos aplinkybes.

„Mums tiesiog kyla klausimų, kaip kortežas, kuriam vadovavo automobilis su sirena, patyrė avariją“, – sakė pareigūnas. Ranariddho sužeidimus jis apibūdino kaip „gana rimtus“.

„Funcinpec“ dalyvauja nacionaliniuose rinkimuose liepos 29 dieną, nors tarptautinė bendrija nuogąstauja, kad jie nebus nei laisvi, nei teisingi, nes praėjusių metų pabaigoje juose buvo uždrausta dalyvauti pagrindinei opozicinei Kambodžos nacionalinei gelbėjimo partijai (CNRP).

Ranariddho ir premjero Huno Seno, kuris tikriausiai pratęs 33 metus trunkantį savo valdymą, santykiai ilgą laiką buvo sudėtingi, bet pastaraisiais metais buvę priešininkai susitaikė.

Princas 1993–1997 metais drauge su Hunu Senu dirbo premjero poste, bet buvo nuverstas per be kraujo praliejimo įvykdytą perversmą, kuriam vadovavo Hunui Senui lojalios pajėgos.

Vėliau Ranariddho populiarumas smuko, politinė sėkmė nuo jo nusigręžė ir maždaug prieš dešimtmetį jis buvo išmestas iš „Funcinpec“. Tačiau 2015 metais, po kelių bandymų atnaujinti politinę karjerą, jis grįžo.

Rojalistų „Funcinpec“ įsteigė Ranariddho tėvas, 2012 metais miręs monarchas Norodomas Sihanoukas.