Pareigūnai oficialiai patvirtino, kad per birželio 3 dieną įvykusią stichinę nelaimę žuvo 110 žmonių, o dar 197 tebelaikomi dingusiais.

Vyriausybės civilinės saugos agentūros atstovas spaudai Davidas de Leonas sakė, kad paiešką vykdžiusios agentūros priėmė sprendimą ją nutraukti, „įvertinusios faktą, kad ta vietovė negyvenama ir labai pavojinga“.

Maždaug už 35 km į pietvakarius nuo šalies sostinės esančiame 3 763 m aukščio Fuego ugnikalnyje kas valandą vis dar įvyksta keturi ar penki sprogimai. Per juos išspjaunami pelenų debesys pakyla maždaug į kilometro aukštį.

Sekmadienio vakarą Gvatemalos vidurio ir pietų regioną supurtė 5,8 balo žemės drebėjimas, kurio epicentras buvo Istapoje, Ramiojo vandenyno pakrantėje netoli kaimyninio Salvadoro, nurodė civilinės saugos agentūra.

Pranešimų apie nukentėjusius žmones ar drebėjimo padarytą žalą nebuvo gauta.

Sekmadienį šalyje prognozuotos smarkios liūtys, todėl būgštauta, kad jos gali sukelti didelių vulkaninio purvo nuošliaužų, vadinamų laharais.

Daugiau nei 3 600 vietos gyventojų buvo priversti laikinai prisiglausti mokyklose ir bendruomeniniuose pastatuose.

Sekmadienį nutraukta paieška buvo intensyviausiai vykdoma labiausiai nukentėjusiuose San Migel Los Lotese ir Resrėjuje.

Paieškos tebetęsiamos tik Alotenange, kur ugniagesiai savanoriai toliau ieško dviejų stichinės nelaimės dieną dingusių savo kolegų.