R. T. Erdoganas ir jo Teisingumo ir plėtros partija (AKP), kurią jis su bendražygiais įkūrė 2001-aisiais, birželio 24 dieną vyksiančiuose pirmalaikiuose parlamento ir prezidento rinkimuose sieks antros kadencijos.

„Ar birželio 24-ąją pasisakysite už stiprią vyriausybę?“ – klausė R. T. Erdoganas dešimčių tūkstančių žmonių, kurie nepabūgę anksčiau dieną pliaupusio smarkaus lietaus suplūdo į Stambulo Jenikapo rajoną.

„Ar birželio 24-ąją pasisakysite už stiprią Turkiją? Ar birželio 24-ąją sukursite istoriją?“ – klausė prezidentas minios, o ši vieningai atsakė: „Taip!“

„Tikiu, kad darbas Stambule jau padarytas. Alacho valia, Stambulas jau apsisprendė“, – sakė R. R. Erdoganas savo šalininkams, mojavusiems Turkijos vėliavomis.

R. T. Erdoganas laikomas aiškiu sekmadienį vyksiančių prezidento rinkimų favoritu. Visgi neatmetama, kad gali tekti rengti antrąjį rinkimų turą, o tokiu atveju Turkijos vadovas negalėtų būti visiškai tikras dėl savo pergalės.

„Jau turime žmonių labui nuoširdžiai dirbantį valstybės vadovą, todėl man visiškai nerūpi jo varžovų utopijos“, – naujienų agentūrai AFP mitingo metu sakė uolus R. T. Erdogano šalininkas Ali Beralas.

„Dievo valia mes vėl laimėsime ir tapsime dar stipresniais“, – pridūrė jis.

Turkijos vadovas jaučia vis didesnį spaudimą iš didžiausios opozicinės Respublikos liaudies partijos (CHP) kandidato Muharremo Ince. Šis parlamentaras iš CHP kairiojo sparno įnešė dinamikos į rinkimų kovą savo aršia retorika ir viešo kalbėjimo įgūdžiais, kuriais nenusileidžia R. T. Erdoganui.

R. T. Erdoganas per mitingą Jenikapo rajone gyrėsi savo įspūdingo masto projektais Stambule, įskaitant trečią tiltą per Bosforo sąsiaurį, kurio atidarymas numatytas spalį, taip pat Stambulo kanalą – alternatyvų laivybos maršrutą, leisiantį sumažinti Bosforo sąsiaurio apkrovą.

„Nesvaičioju apie nerealius dalykus. Kalbu apie tai, ką mes įgyvendinome“, – sakė prezidentas.

R.T. Erdoganas ir M. Ince kasdien rengia po kelis mitingus, o šie rinkimai, panašu, taps didžiausiu iššūkiu Turkijos valstybės vadovui per visą jo politinę karjerą.

Per mitingą Turkijos šiauriniame Tokato mieste kreipdamasis į savo šalininkus M. Ince sakė: „Išsekęs žmogus negali padėti Turkijai išlipti iš duobės. Turkijai reikia šviežio kraujo“.