42 minučių trukmės dokumentiniame filme, kurį parodė Šiaurės Korėjos valstybinis transliuotojas KCTV, D. Trumpas įamžintas atiduodantis pagarbą generolui.

Propagandiniame vaizdo įraše pasakojama apie Kim Jong Uną, čia skamba dramatiška muzika ir girdisi entuziastingas pranešėjos Ri Chun Hee balsas.

Vienoje scenoje matoma, kaip JAV prezidentas tiesia ranką Šiaurės Korėjos generolui, kuris pasveikina D. Trumpą atiduodamas pagarbą. Tada generolas tarsi norėtų paspausti ranką, o D. Trumpas atsako saliutu.
Galiausiai trečiuoju bandymu jiems pavyksta pasisveikinti.

Toks gestas smerkiamas kaip nederamas, juo labiau atsižvelgiant į Kim Jong Uno nepagarbą žmogaus teisėms.

Kritikos prezidentui negaili buvęs Jungtinių Valstijų generolas majoras Paulas Eatonas.

„Labai nepriimtina šalies karinių pajėgų vyriausiajam vadui sveikinti mūsų priešą, juo labiau tokį, kuris atsakingas už teroro, žudynių ir nenusakomų siaubų prieš savus žmones režimą“, – teigiama jo išplatintame pareiškime.

„Nesu matęs, kad Jungtinių Valstijų prezidentas sveikintų kitos kariuomenės vadą, juo labiau, kad tos karinės pajėgos atsakingos už žmonių vergovę ir siaubingas kalėjimo stovyklas. Tai buvo apmaudi klaida“, – sako buvęs JAV laivyno admirolas, vadovavęs ir NATO, Jamesas Stavridis.

Baltųjų rūmų atstovė spaudai Sarah Sanders sako, kad prezidentas „tiesiog buvo mandagus“.

„Elementarus mandagumas ir pagarba reikalauja sveikinančiam kitos kariuomenės pareigūnui atsakyti tuo pačiu“, – teigia ji.