Dubajuje įsikūrusi televizija „Al Arabiya“, cituodama šaltinius kariuomenėje, nurodė, kad ataka prasidėjo trečiadienį paryčiais.

Manoma, kad „Al Arabiya“ bent iš dalies kontroliuoja Saudo Arabijos vyriausybė.

Nei Saudo Arabijos, nei Jungtinių Arabų Emyratų, vadovaujančių koalicijai, palaikančiai Jemeno vyriausybę tremtyje, valstybinė žiniasklaida kol kas nepranešė apie šį įvykį.

Kiek anksčiau buvo pranešta apie šūvius šalia Jemeno Chodeidos uostamiesčio, pasibaigus Saudo Arabijos vadovaujamos koalicijos nustatytam ultimatumui, kad šiitų sukilėliai atsitrauktų iš šio miesto.

Socialiniuose tinkluose išplito vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip trečiadienio paryčiais prie svarbaus uostamiesčio artinasi transporto priemonių vilkstinė. Fone buvo aiškiai girdėti šūviai.

Jemeno ištremtai vyriausybei ištikimos pajėgos ir JAE karių vadovaujami kovotojai pastarosiomis dienomis priartėjo prie Chudeidos.

JAE užsienio reikalų ministras Anwaras al Gargashas kiek anksčiau prancūzų laikraščiui „Le Figaro“ sakė, kad ultimatumas šiitų sukilėliams – husiams – palikti Chodeidą baigėsi ankstyvą trečiadienio rytą.

Jungtinės Tautos ir kitos pagalbos grupės, pasklidus kalboms apie galimą puolimą, nurodė savo darbuotojams palikti Chudeidą.