629 migrantai, tarp jų viena nėščia moteris ir dešimtys vaikų, buvo išgelbėti šios organizacijos šeštadienį.

Vis dėlto savaitgalį gelbėtojų laivas atsidūrė dramatiško ginčo centre, Italijai ir Maltai atsisakius jį priimti savo uostuose.

„Netrukus į #„Aquarius“ iš Italijos laivo bus perduotos atsargos. Pagal MRCC (Jūrų gelbėjimo operacijų koordinavimo centro) Romos skyriaus parengtą planą, išgelbėti žmonės vėliau bus persodinti į Italijos laivus ir kartu nuplukdyti į“ Valensijos uostamiestį Ispanijos rytuose, socialiniame tinkle „Twitter“ parašė „SOS Mediterranee“.

Pirmadienį naujoji Ispanijos vyriausybė, vadovaujama socialisto premjero Pedro Sanchezo, pasiūlė leisti laivui su migrantais prisišvartuoti Valensijoje, tvirtindama, kad tai yra Madrido „pareiga“.

Atsisakymas įsileisti „Aquarius“ į Italijos uostus yra pirmoji prieš migrantus nukreipta priemonė, kurios ėmėsi šį mėnesį prisaikdintas dešinysis Italijos vidaus ministras Matteo Salvini.

Prancūzijai priklausančios Korsikos salos valdžia taip pat pasiūlė priimti migrantus, organizacijai „SOS Mediterranee“ ryte išreiškus susirūpinimą, kad „Aquarius“ gali nepavykti saugiai pasiekti Ispaniją dėl blogėjančių oro sąlygų.

Humanitarinės pagalbos darbuotojai taip pat perspėjo, kad Maltos karinių jūrų pajėgų perduotų maisto ir vandens atsargų užtektų tik iki antradienio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)