Vietos televizijos „N1“ žurnalistę Aleksandrą Terikovą atleido birželio 6 d. Televizijos generalinis direktorius pareiškė, kad su tokiomis politinėmis ambicijomis ji turėti dirbti nepriklausomoje televizijoje „Dožd“.

Atsakydama į RFE/RL užklausą „N1“ vyriausioji redaktorė Liudmila Kozlova patvirtino, kad A. Terikovą atleido. Tiesa, ji pabrėžė, kad žurnalistę atleido ne dėl politinių nesutarimų, o todėl, kad ji peržengė savo įgaliojimų ribas ir viešumoje kalbėjo visos televizijos vardu.

„Kartoju, kad A. Terikova, kaip motina, gali pateikti bet kokiu pareiškimus viešumoje, bet tik ne mūsų (televizijos) vardu“, – atrašė vyriausioji redaktorė.

A. Terikova atkreipė dėmesį, kad gegužės 24 d. koncerto įrašė instagrame 4 ir 5 m. amžiaus auklėtiniai iš 68-o darželio atliko dainą „Dėde Vova, mes su tavim“, sukurtą kompozitoriaus Viačeslavo Antonovo. Dėdė Vova dainoje reiškė V. Putiną.

Super ištikimybę demonstruojanti dainą jau pernai rudenį sukėlė daug prieštaringų nuomonių – tada ją atliko mokiniai iš Volgogrado. Dainos vaizdo įrašą įkėlė Dūmos narė Anna Kuvičko iš valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“.

Dainoje skamba tokie žodžiai: „Žemėje turi būti taika, bet jei vyriausiasis vadas pakvies mus į paskutinę kovą, dėde Vova, mes su tavim. <...> Sevastopolis ir Krymas – mūsų, mes juos išsaugosime savo vaikams. Atkursime Aliaską, tėvynės uostą.“

A. Terikova, kurios duktė dainavo koncerte Nižnevartovske, prirašė prie įrašo instagrame: „Dėl tam tikrų priežasčių nenoriu, kad vadas pakviestų Alisą į paskutinę kovą.“

„N1“ televizija savo paskyroje socialiniame tinklalapyje „VKontakte“ paskelbė tyrimą – teiravosi vietos gyventojų nuomonės apie koncertą. Daugiau nei 68 proc. apklausos dalyvių vertino koncertą neigiamai.
„Aš nepritariau pasirodymui, antraip nebūčiau platinusi tokio įrašo, – sakė A. Terikova RFE/EL. – Manau, tai tolygu Hitlerio jaunimui.

Visos šitos sektantiškos dainos apie dabartinį mūsų prezidentą ir apie tai, kad Krymas dabar mūsų, yra iš pagrindų ydingos. Jos sukurtos ne iš didelio intelekto, reikia būti visišku idiotu, kad jos patiktų. Tačiau daliai mūsų mokytojų ir tėvų jos atrodo mielos. Nesiųsčiau savo vaiko – ir pati neičiau – į kažkokią paskutinę kovą, nei dėl dėdės Vovos, nei dėl bet kokio valdžioje esančio dėdės. Dainos žodžius galima suprasti lyg raginimą įvykdyti savižudybę.“

„N1“ apklausą internete daugelis pakomentavo panašiai.

„Kam velti vaikus į politiką“, – parašė Irina Fabrickaja-Popova.
„Vaikai turi dainuoti apie mamą, apie saulę ir panašiai“, – rašė Anastasija.

Dar viena mama Irina, kuri buvo koncerte, tik prašė neskelbti jos pavardės, buvo sukrėsta, išgirdusi, kaip sūnus dainuoja šlovinamąją giesmę V. Putinui.

„Tai tikrai ne darželio auklėtiniams skirta daina, – sakė Irina. – Ji labai sudėtinga, vaikams net žodžius sunku ištarti, jau nekalbat apie tai, kad jie nesuprato žodžių.“

A. Terikova taip pat pabrėžė, kad jos duktė nežinojo, ką reiškia hegemonas, ir dainavo panašiai skambantį žodį hipopotamas.

Miesto savivaldybės Švietimo departamento direktorius Edmondas Igošinas teigia pritariantis koncertu pasipiktinusiems tėvams.

„Manau, šiuo atveju muzikos mokytojas ir tėvai turėtų atkreipti dėmesį į vaikų amžių. Sutinku su tėvais, kuriems nepatiko, kad toks muzikinis kūrinys buvo parinktas dainuoti darželinukams“, – teigė jis.