„Dėl JAV elgesio, požiūrio ir ketinimų mes labai skeptiškai nusiteikę ir jų veiksmus vertiname su visišku pesimizmu“, – žurnalistams Teherane sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Bahramas Ghasemi.

„Kol kas negalime optimistiškai vertinti Jungtinių Valstijų elgesio ir Šiaurės Korėjos vyriausybė turi šį reikalą vertinti absoliučiai budriai“, – pridūrė jis.

Pasak B. Ghasemi, JAV prezidento Donaldo Trumpo sprendimai atsisakyti 2015 metų susitarimo su Iranu ir kitų tarptautinių susitarimų parodė, kad jis yra nepatikimas partneris.

„Mes norėtume ... taikos, stabilumo ir saugumo Korėjos pusiasalyje“, – sakė jis, bet pridūrė, kad bendravimo su JAV ir D. Trumpu patirtis nuteikė „labai pesimistiškai“.

D. Trumpas ir Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas sekmadienį atvyko į Singapūrą precedento neturinčiam viršūnių susitikimui.

Susitikimas rengiamas praėjus kiek daugiau nei mėnesiui po JAV prezidento sprendimo pasitraukti iš susitarimo su Iranu ir kitomis pasaulio galiomis, pagal kurį mainais į sankcijų sušvelninimą buvo smarkiai suvaržyta Teherano branduolinė programa.

JAV reikalauja iš Šiaurės Korėjos visiškos, patikrinamos ir negrįžtamos denuklearizacijos.