„Sąžininga Prekyba nuo šiol bus vadinama Kvaila Prekyba, jei ji ne dvišalė“, – parašė D. Trumpas, kritikuodamas Kanados nustatytus muitus iš JAV importuojamiems pieno produktams.

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau „sulaukęs kritikos vaidina įsižeidusį!“, tęsė Amerikos lyderis.

D. Trumpas šeštadienį atsisakė pritarti bendram baigiamajam G-7 lyderių pareiškimui, apkaltinęs viršūnių susitikimo šeimininką J. Trudeau nesąžiningumu.

Savo naujoje „Twitter“ tiradoje D. Trumpas tęsė: „Kodėl aš, Jungtinių Valstijų Prezidentas, turėčiau leisti šalims ir toliau fiksuoti milžinišką prekybos perteklių, kaip kad yra buvę daug dešimtmečių, nors mūsų ŪKININKAMS, DARBININKAMS ir MOKESČIŲ MOKĖTOJAMS už tai tenka mokėti tokią didelę ir nesąžiningą kainą? Nesąžininga Amerikos ŽMONIŲ atžvilgiu!

Be to, toliau rašo D. Trumpas, „JAV padengia beveik visą išlaidas, susijusias su NATO garantuojama apsauga toms pat šalims, kurios plėšia mus dėl PREKYBOS (jos moka trupinius – ir juokiasi!)“.

Prezidentas pabrėžė, kad Europos Sąjunga „turėtų skirti gerokai daugiau pinigų KARIUOMENEI!“.

Pasak D. Trumpo, Vokietija „neskubėdama NATO skiria 1 proc. BVP, o mes skiriame 4 proc. GEROKAI didesnio BVP. Ar kam nors atrodo, jog tai logiška? Mes saugome Europą (tai yra gerai) esant dideliems finansiniams nuostoliams, o tada sulaukiame nesąžiningų kirčių dėl PREKYBOS. Permainos čia pat!“.

Skaičiai, kuriuos savo tviterio žinutėse pateikia D. Trumpas, neretai būna netikslūs ar visiškai klaidingi.

Prezidentas savo tiradą baigia šiais žodžiais: „Atleiskite, bet mes negalime leisti mūsų draugams ar priešams toliau mus išnaudoti dėl PREKYBOS. Turime padaryti taip, kad pirmiausia būtų Amerikos dirbantysis!“

Kiek vėliau D. Trumpas, šiuo metu viešintis Singapūre, kur antradienį ketina susitikti su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu, priduria: „Nuostabu būti Singapūre, jaudulys tvyro ore!“