Kai vaikiną, vardu Jordanas Burlingas, paramedikai rado gulintį ant purvino pripučiamo čiužinio su pridergtomis sauskelnėmis, jis nesvėrė nė 40 kilogramų, o visas jo kūnas buvo nusėtas pragulų, rašo DailyMail.

J. Burlingas, kaip buvo nustatyta, mirė iš bado, dėl nejudrumo ir žaizdose prasidėjusios infekcijos. Visa tai – kelias savaites užsitęsusios nepriežiūros ir „leidimo tiesiog supūti“ pasekmė.

Jo kūnas, matyt, nedaug kuo skyrėsi nuo Antrojo pasaulinio karo metais koncentracijos stovyklose kalėjusių kalinių kūnų. Taip visiškai neseniai buvo pranešta šį mirties atvejį nagrinėjusiam Lidso karališkajam teismui.

Vaikino motina, 45-erių metų Dawn Cranston, jo sesuo, 25-erių Abigail Burling, ir senelė, 70-ies Denise Cranston, savo veiksmais pasmerkusios J. Burlingas myriop, yra kaltinamos nužudymu dėl neatsargumo.

Teismui teko išklausyti ir dar vienos šokiruojančios žinios: darydama namuose kratą, policija atrado į kuprinę sukištą visiškai išnešioto D. Cranston kūdikio kūną.

„Tai visų kaltinamųjų kaltė. Vaizdas, kurį teko pamatyti paramedikams, šokiravo ir sukrėtė“, – konstatavo kaltinimo atstovas teisme Nicholasas Lumley.

„Jordanas gulėjo visiškai bejėgis ant pripučiamo čiužinio, patiesto siaubingai netvarkingame kambaryje. Iš jo tebuvo likę vien kaulai ir oda, jis svėrė 37 kilogramus. Vaikinas buvo aprengtas pižama, be to, buvo su pridergtomis sauskelnėmis“, – vardijo N. Lumley.

„Jo širdis sustojo – nieko nebuvo įmanoma padaryti. Jo gyvybė tiesiog užgeso tame kambaryje“, – konstatavo N. Lumley.

„Dėl niekaip nesuvokiamų priežasčių Jordanas ne mažiau kaip kelias savaites buvo paliktas tiesiog supūti – tol pūti, kol numirs. Ir tam jį pasmerkė artimiausios giminaitės. Jokių kitų mirties priežasčių čia negali būti. Jokia įgimta ar kitokia liga jis nesirgo. Jis mirė nuo kaltinamųjų sukurtomis sąlygomis atsiradusios būklės“, – sakė N. Lumley.

Jokios ligos, galėjusios sukelti J. Burlingo mirtį 2016 m. birželio 30 d., nustatyti nepavyko.

Teismui taip pat buvo sudaryta galimybė išklausyti, ką mirusiojo motina D. Cranston kalbėjo, paskambinusi pagalbos iškvietos telefonu.

„Jis labai nusilpęs ir sunkiai kvėpuoja, – pasakė ji, atsiliepus operatoriui. – Jis gaudo orą ir nieko neatsako. Atsisakė nueiti į tualetą, todėl uždėjau jam sauskelnes. Dar prieš pusvalandį jautėsi puikiai, šnekėjo. Jis užsispyrė ir nenori vykti pas gydytoją.“

„Kol vyko tas pokalbis, prie namo privažiavo greitosios pagalbos automobilis. Tai įvyko per kelias minutes. Paramedikai, deja, daugybe mėnesių pavėlavo, nors ir ne dėl savo kaltės“, – nurodė kaltintojas.

Ant J. Burlingo kūno buvo aptikta siaubingų pragulų. Jos atsirado todėl, kad vaikinas vos begalėjo judėti. Pragulų žaizdose buvo kilusi infekcija. Kai kuriose vietose matėsi kaulai.

Teismui buvo pranešta, kad J. Burlingo tėvas, Stevenas Burlingas, kartkartėmis susisiekdavęs su sūnumi, yra išsiuntęs keletą telefoninių žinučių, kuriose teiravosi dėl sūnaus sveikatos.

Tėvas pats nematė, kokias kančias buvo priverstas kęsti jo sūnus, tačiau net keletą kartų yra raginęs jo motiną leisti sūnų apžiūrėti gydytojui.

Vienoje jai atsiųstoje žinutėje S. Burlingas parašė: „Tavo motina manęs prašė nevažiuoti. Sakiau nuvežti jį pas gydytoją, bet tu manęs neklausai. Jis dabar visiškai pasikeitęs žmogus.“

Į tai D. Cranston atsakė: „Dešimtį pastarųjų metų aš koviausi su depresija, nerimo priepuoliais ir miegojau po porą valandų per parą.“
Kaip teismui pasakė N. Lumley, J. Burlingas mirė nuo bronchopneumonijos, o ją sukėlė nuolatinis badavimas, nejudrumas ir žaizdose kilusi infekcija.

Kratą namuose atlikę pareigūnai nustatė, kad likus aštuonioms savaitėms iki vaikino mirties kaltinamosioms priklausančiu kompiuteriu buvo vykdyta informacijos apie pragulas paieška „Google“ sistemoje.

Kaltintojas teismo posėdyje taip pat paminėjo Lidse esančiuose namuose aptiktą siaubingą radinį – kūdikio palaikų liekanas.

Tai buvo D. Cranston ir to paties S. Burlingo kūdikis. Jis buvo visiškai išnešiotas, tačiau, ar gimė gyvas, ar miręs, nustatyti nepavyko.

Vaikas galėjo gimti dar 1992-aisias.

„Kambaryje, kuris galbūt buvo Jordano miegamasis, pareigūnai rado nedidelę kuprinę, o joje – daugybę plastikinių maišelių. Kai pakėlė kuprinę, iš jos ėmė sunktis gaižaus kvapo skystis. Viduje aptiktoje masėje buvo vyriškos lyties naujagimio kaulai ir kūno liekanos“, – pranešė N. Lumley.

Trys kaltinamųjų suole sėdėjusios moterys per visą teismo posėdį nepratarė nė žodžio. Pagrindinis jiems pateiktas kaltinimas – nužudymas dėl neatsargumo. Jis gali būti papildytas mirties sukėlimo arba leidimo numirti bejėgiam asmeniui kaltinimu.

Mirusiojo motina D. Cranston prisipažino kalta dėl kūdikio gimimo nuslėpimo ir bandymo slapta atsikratyti jo kūnu.