„Tikrai ketinu palikti politiką – gyvenime galima daryti ir kitus dalykus, o ne tik atsidėti politikai“, – interviu radijui „Cadena Cope“ sakė jis.

„Mano politinis gyvenimas buvo nepaprastai intensyvus, ir manau, kad nėra prasmės toliau čia likti“, – pažymėjo 63 metų politikas. Jis pridūrė, kad nedalyvaus savo partijos nepaprastajame suvažiavime, kur bus renkamas jo įpėdinis.

M. Rajoy – vienas ilgiausiai Europos šalies premjero poste dirbusių politikų – penktadienį buvo atstatydintas iš vyriausybės vadovo pareigų, parlamentui pareiškus jam nepasitikėjimą.

Šį balsavimą inicijavo socialistai, teismui nustačius, kad buvę aukšti Liaudies partijos (PP) pareigūnai buvo įkūrę slaptą kasą rinkimų kampanijoms finansuoti, į kurią plaukė pinigai iš didelės kyšių už valstybės kontraktus schemos.

Nauju premjeru buvo išrinktas Socialistų partijos lyderis Pedro Sanchez.

2011-aisiais vyriausybės vadovo pareigas pradėjęs eiti M. Rajoy išgyveno Ispanijos bankų sektoriaus finansinį gelbėjimą, rinkimus, po kurių jis liko su mažumos vyriausybe, ir turtingo šiaurės rytinio Katalonijos regiono mėginimus atsiskirti nuo Ispanijos.

Antradienį jis pranešė, kad pasitraukia iš PP pirmininko pareigų.

Viena iš kandidačių į naujus partijos lyderius įvardijama buvusi gynybos ministrė Maria Dolores de Cospedal (Marija Dolores de Kospedal), šiuo metu einanti PP vadovo pavaduotojo pareigas.

Kiti potencialūs kandidatai yra buvusi vicepremjerė Soraya Saenz de Santamaria ir šiaurės vakarinio Galisijos regiono prezidentas Alberto Nunezas Feijoo, palaikantis glaudžius ryšius su nuverstu premjeru.