Abi partijos Baltiesiems rūmams reiškė pasipiktinimą dėl gegužę išsakytos ir Kelly Sadler priskiriamos pastabos.

„Kelly Sadler nebedirba prezidento biure“, – sakoma trumpame Baltųjų rūmų atstovo pavaduotojo Rajo Shaho pranešime.

81 metų J. McCainas užsiminė, kad nepritaria dabartinės CŽA direktorės Ginos Haspel paskyrimui dėl jos ankstesnio vaidmens įtariamų teroristų šiurkščių tardymų programoje, kuri buvo vykdoma prezidentaujant George'ui W. Bushui.

Arizonai atstovaujantis senatorius, kuris Vietnamo karo metu buvo paimtas į nelaisvę ir kankinamas, dabar namuose šioje valstijoje grumiasi su smegenų vėžiu.

Televizija CNN citavo Baltųjų rūmų pareigūną, sakiusį, kad K. Sadler per vieną darbuotojų susirinkimą norėjo pajuokauti, bet pokštas nepavyko.

Johnas McCainas

Kitą neįprastą ir Vašingtoną pribloškusį J. McCaino puolimą maždaug tuo pačiu metu surengė veteranas, JAV oro pajėgų atsargos generolas leitenantas Thomas McInerney, kuris sakė, kad kankinimai veikia, nes privertė J. McCainą nelaisvėje Vietname pateikti savo pagrobėjams opios informacijos.

Šios nepaprastai stačiokiškos atakos iškart išprovokavo viso politinio spektro reakciją. Kongreso nariai reikalavo D. Trumpo atsiprašymo, kurio taip ir nebuvo.

Meghan McCain, televizijos ABC populiarios ryto laidos „The View“ konservatyvi komentatorė, stojo ginti savo tėvo.

„Nesuprantu, kokioje aplinkoje dirbate, jei tai yra priimtina, o kitą rytą jūs galite ateiti į darbą ir vis dar turėti darbą“, – tuomet sakė ji.

J. McCainui „svarbiausia charakteris, partijų kompromisas ir didesni dalykai“, pareiškė M. McCain ir pridėjo kandžią žinutę kritikams: „Niekas jūsų neprisimins.“

Kongreso nariai taip pat užstojo sergantį karo didvyrį ir kolegą.

D. Trumpas kažkada ir pats šaipėsi iš J. McCaino karo tarnybos ir per prezidento rinkimų kampaniją pareiškė: „Man patinka žmonės, kurie nebuvo sučiupti.“