Premjero teigimu, JAV tradiciškai išlieka Romos sąjungininke, tačiau naujasis ministras yra nusiteikęs atvirai santykių su Rusija atžvilgiu. „Mes pasisakysime už sankcijų sistemos peržiūrą, pradedant nuo tų, kurios engia Rusijos pilietinę visuomenę“, – sakė G. Conte.
Italijos ministras pirmininkas taip pat pažymėjo, kad Maskva pastaraisiais metais sustiprino savo tarptautinį vaidmenį sprendžiant įvairias geopolitines krizes.

Senate birželio 5-ąją turi vykti balsavimas dėl pasitikėjimo naujuoju kabinetu, kurį sudaro partijų „Penkių žvaigždžių judėjimas” ir „Šiaurės lyga“ atstovai. Birželio 1 dieną vyriausybės sudėtį patvirtino šalies prezidentas Sergio Mattarella, jos nariai davė priesaikas ir pradėjo eiti pareigas.

Kovo pradžioje Italijoje vyko parlamento rinkimai. Juose dauguma rinkėjų savo balsus atidavė euroskeptikams ir populistams. Laimėtojai „Penkių žvaigždžių judėjimas” ir „Šiaurės lyga“ per dvi savaites pateikė kandidatą į premjero postą. 53-ejų G. Conte plačiajai visuomenei anksčiau žinomas nebuvo.

Europos Sąjunga, JAV ir daugelis kitų šalių 2014 metais ėmė taikyti ribojančias priemones prieš Rusiją, siedamos jas su Krymo prijungimu prie Rusijos, o po to – su konfliktu Pietryčių Ukrainoje. Atsakydama į tai Maskva įvedė draudimus maisto importui iš daugelio šalių, palaikiusių sankcijas Rusijai. Kremlius primygtinai tvirtina, kad Krymo prijungimo procedūra visiškai atitiko tarptautines normas.